Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc i loc

Pensar en les generacions futures

Si no ho fem nosaltres, ens ho faran i llavors potser sí que caldrà que amaguem el cap
Actualitzada 18/10/2016 a les 07:26
La setmana passada es va celebrar l’inici del curs acadèmic 2016-2017 a la Universitat d’Andorra, acte que va servir per exposar les dades més rellevants del nou curs. Unes dades que posen en relleu la bona salut de la nostra universitat. Una universitat modesta, amb pocs anys de vida, però que té clars els seus objectius: l’excel·lència, posar a l’abast dels estudiants totes les eines i facilitats i sobretot ser una eina que dóna resposta a la realitat de la nostra societat. És aquí quan realment es veu més que mai el sentit de l’acord d’associació que s’està negociant amb la UE. Un acord que malgrat el soroll que pretenen fer alguns de forma molt intencionada serà una eina bàsica per al futur del nostre país en un món cada cop més globalitzat, on per molt que alguns pensin que amagar el cap sota terra i esperar que a nosaltres tots aquests canvis no ens afectin, el que cal és prendre la iniciativa i decidir com volem que sigui la nostra relació amb el nostre entorn. Cal tenir clar que si no ho fem nosaltres, ens ho faran i llavors potser sí que caldrà que amaguem el cap per no tornar a treure’l més. Cal que pensem en les nostres generacions futures, els que ara comencen els seus estudis universitaris i els que ho faran en el futur. Hem de trobar aquelles eines que assegurin que els estudis que facin a Andorra seran reconeguts fora i garantir les mateixes oportunitats que els seus companys europeus. Que puguin accedir als programes d’intercanvi com ja fan els seus companys europeus. Que si volen desenvolupar el seu futur professional fora d’Andorra ho facin amb les mateixes condicions que els seus companys europeus, i que si volen fer-ho a Andorra puguin exportar els seus serveis a tot el mercat únic igual que els seus companys europeus. Fa pocs dies, el cap de Govern es va reunir a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea i va rebre de primera mà la voluntat de la UE de trobar el millor encaix possible per a Andorra i les seves especificitats en el marc d’aquest acord. Ara caldria més que mai que totes les forces polítiques tinguessin el sentit d’Estat necessari per treballar tots junts a assegurar aquest encaix necessari i beneficiós per al nostre país. Igual que els nostres estudiants ja miren a Europa i la resta del món sense temor, cal que la classe política del nostre país també ho faci.
Etiquetes
  • #3 Estem apanyats
    (18/10/16 10:09)

    Marc, és vostè conscient de l'escombriaire ideològic, cultural, social, econòmic i polític en el qual s'ha convertit Europa? És conscient que el Regne Unit i Suïssa volen sortir d'aquesta teranyina? Feia temps que no llegia un article tan mancat d'idees pròpies i tan ple d'idees preconcebudes de la propaganda de Brussel·les.

    Respondre
  • #2 Josep M Roig
    (18/10/16 09:12)

    El futur comença per una serie de valors, que a data d'avui el vostre grup no sap ni que son ni el que representen. Però si vols comencem per la trasnparència, ja que ets un treballador públic i a més conseller, podries posar en un article la teva evolució salarial en els darrers anys, d'ençà ets del partit demòxrata

    Respondre
  • #1 Gertrudis
    (18/10/16 07:53)

    Marc, les teves intencions deuen ser bones, però estan buides de contingut. Mentres tingueu un líder que es passi la llei de govern pel forro és molt difícil que la resta de classe política us facin costat. Mantenir un ministre infractor confés, no ajudan gens a les teves paraules. Mireu-se el melic, si us plau.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts