foc i lloc

Un compromís intel·ligent

Llarga vida al col·legi Sant Ermengol després de 50 anys de singladura

Creat:

Actualitzat:

El dia 3 d’octubre tingué lloc l’acte institucional de clausura del 50è aniversari del col·legi Sant Ermengol, amb la presència del Copríncep, ministre d’Educació, síndics, ambaixador d’Espanya i Superiora de la Província, Anna Maria Janer. El dia exacte del 1966 es van iniciar les classes i el dia 17 la nau educativa es feia a la mar amb l’avarada oficial i la presència de totes les autoritats: el bisbe i Copríncep, Ramon Iglesias, el síndic general, Julià Reig, amb el Consell, també els cònsols i la Justícia. Bateig i cava a càrrec del Nunci Apostòlic, Antoni Riberi. Un acte solemne.

Òbviament, com podeu imaginar, la maniobra de llançar a l’aigua l’embarcació del col·legi, fent-la lliscar per l’escar de construcció, havia començat tres anys abans. Els treballs de bastir-la ­són fruit d’un compromís intel·ligent , d’una idea i d’una unió fecunda i virtuosa entre el bisbe i Copríncep, Ramon Iglesias, i el síndic, Julià Reig i el Consell General. El 1963 el Consell havia adquirit un ter­reny al roc de Sant Pere i el bisbe Iglesias finançava la construcció amb els cànons que, com a Copríncep, havia rebut de Ràdio Andorra. L’Acta Fundacional per part de Mons. Iglesias duu data de l’1 de maig del 1965 i tres mesos més tard, el 30 de juliol, tingué lloc un consell extraordinari a Casa de la Vall presidit pel Copríncep Iglesias on s’acordà per unanimitat cedir el terreny, constituir oficialment la Junta Directiva del Patronat Rector i facultar el síndic per procedir a l’escriptura pública. La direcció i gestió, com es conegut, es confià a la Societat Salesiana de Sant Joan Bosco que, paradoxes de la vida, just ara quan fa 50 anys marxa del país per necessitats de reorganització. El Patronat ha confiat el timó a l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, present a Andorra, en el món de l’ensenyament, des de l’any 1882. Llarga i reconeguda experiència i competència.

El projecte educatiu continua. Mateixa brúixola i rumb. Una escola cristiana, humanista i oberta. Una educació per comprendre el món i un mateix, que continuï proporcionant competències emocionals i executives, amb capacitat crítica per avaluar les idees i conductes, fomentant comportaments ètics. Anys i més anys!

tracking