Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
la seca, la meca i...

Hipòcrites

Actualitzada 03/10/2016 a les 10:19
M’indigna la mala baba i la mesquinesa d’aquells que aprofiten qualsevol excusa per escarnir els altres, fent bo el lema del Dr. Rabanal que diu que a la jungla no cal córrer més que el lleó, sinó ser més ràpid que les altres zebres. El cas dels assessoraments de la consellera demòcrata Meritxell Mateu té –al meu parer– una lectura parcial i terriblement hipòcrita. Crec que una llei sobre incompatibilitats i transparència és absolutament prioritària, però mentre això no arriba, cal recordar que avui és legal per a tots els consellers en actiu fer altres tasques per a l’empresa privada, als quals se’ls suposa la capacitat de discernir entre el que els convé i el que els interessa. Meritxell Mateu, per llei, pot fer assessoraments a qui vulgui, de la mateixa manera que altres consellers a ple temps, ara i abans, han estat desenvolupant altres tasques fora de les hores de feina. Que la paguessin amb diners d’un lloc o un altre no és cosa seva, i si no estaven declarats, caldrà veure a qui corresponia fer-ho i assumir responsabilitats si pertoquen. El problema és el rerefons. De fins a quin punt tenim grans empresaris en aquest país que se n’orgulleixen de tenir caps de Govern, ministres o consellers a sou defensant els seus interessos particulars. El problema és la separació de funcions i la responsabilitat que ha d’assumir qualsevol professional, sigui de l’àmbit que sigui quan entra en política. El problema és el pes que tenen determinats lobbys en la confecció de les lleis. Però de tot això no se’n parla, no fos cas que els que més criden haguessin de tancar la boca.
Etiquetes
  • #10 fara
    (05/10/16 10:18)

    Josep va dir..
    Si et vols fixar en el dit que senyala la lluna està molt bé.Crec que deus ser prou intel·ligent per saber diferenciar la defensa i la crítica. Diu molt d' algú que s'aprecia a una persona que cau en desgràcia i veu més enllà fent un anàl·lisis conjunt de la situació.I em molesta personalment que es vulgui invalidar aquesta opinió a través d'aquesta o d'altres insinuacions. Però som lliures (uns més que altres) per opinar.

    Respondre
  • #9 Noemí
    (05/10/16 10:14)

    Josep va dir..
    En el fons sí, Josep. Cal una llei de forma urgent que reguli les incompatibilitats i mesures clares per impulsar la transparència. De la mateixa manera que insisteixo en que cal trobar la manera de desemmascarar els interessos, lobbys i altres "irregularitats" dins el Consell General- i òrgans de decisió política-.  Però avui, a diferència de dilluns, afegiria també, que cal arribar fins al final de l'afer i depurar altres responsabilitats, si és que n'hi ha.  Afegiria també que dimitir és un bon primer pas d'higiene política i que s'hauria de practicar més sovint.

    Respondre
  • #8 fara
    (05/10/16 10:05)

    En plena vigència. És el reflex clar i dur del que passa Andorra i més enllà de les seves fronteres.No és un secret el que comenta la Noe. La oligarquía financera controla el país i no pas d'ara; des del seu inici. Què a través del control polític es puguin beneficiar de la creació o el.liminació de lleis no em sembla res tampoc a destacar ja què està passant a tot arreu.Aquí el problema és que és massa evident.Però està bé, situa a la REALITAT a la ciutadania.Aquesta és una guerra entre poders en la que els ciutadans són sols uns espectadors vam deixar de costat a la política i ens hem convertit en nens malcriats. Hipòcrites o som TOTS.

    Respondre
  • #7 Josep
    (05/10/16 00:11)

    No sé si avui l'articulista hagués pogut escriure el mateix article.

    Respondre
  • #6 buff
    (03/10/16 19:52)

    Vist des de fora, el nivell de hipocresia es suficientment alt per què comencin a replantejar-se uns i els altres si l'espectacle que estan donant cal. Des de tots els punts de vista aquest discurs "dels petits detalls" i línees efímeres de el que és o no és legal a Andorra diu més d'aquest país que ni totes les denúncies del govern a qui malmet el nom del país.Això sols és una baralla de carrer de les desagradables de veure.Res més.És impossible separar bancs/partits polítics/mitjans de comunicació a Andorra?

    Respondre
  • #5 Jocker And
    (03/10/16 17:12)

    Noemí, com era allò. Quan tens amistat amb una persona que es la noticia .....

    Respondre
  • #4 estevet
    (03/10/16 16:50)

    Mireu l'història del MICG i entendreu el tarannà politic d'Andorra. Fins fa relativament poc -quan es va instaurar una retribució als consellers-, qui podia pretendre a seure a la sala del consell? Els pudents, és a dir principalment els empresaris, els quals han modelat el país segons els seus interesos: cap voluntat d'instaurar un sistema impositiu -haguessin hagut de posar la mà a la butxaca-, sistema de favors per obtenir vots, molt poc control de la despesa pública -si paga la padrina!-, polítiques liberals si interessen -un liberalisme casolà i per a uns quants-, etc. Han esculpit el país que tenim avui en dia: funcions públiques pletòriques, despeses públiques a l'alça i un deute públic per càpita molt important. Total, que els nostres polítics han modelat un sistema a mida: els beneficis cap a casa i el cost de llurs decisions a compartir amb la ciutadania. Ja us podeu oblidar de qualsevol llei de responsabilitat política. Acabaríen quasi bé tots a la garjola!

    Respondre
  • #3 jaume
    (03/10/16 15:49)

    També caldria una Llei de Responsabilitat Política, i que abans de prendre segons quines decisions s'ho pensin 2 i 3 vegades, perquè és molt "senzill" legislar, però sovint no es medeixen prou bé les conseqüències del que es legisla i molta gent surt escaldada

    Respondre
  • #2 andreu
    (03/10/16 15:23)

    "El problema és la separació de funcions i la responsabilitat que ha d'assumir qualsevol professional, sigui de l'àmbit que sigui quan entra en política". Cert i extensible també en les relacions personals entre uns i uns altres.Per exemple en l'àmbit del periodisme cal traçar una línia molt ben definida per la salubritat mental d'uns i dels altres.Crec que parleu d'una guerra entre clans i on s'han oblidat de l'única cosa realment important.El fet de que la gent cregui que existeix una democràcia.

    Respondre
  • #1 Assessors i procuradors...
    (03/10/16 12:10)

    Segons el Diari d'Andorra, a la Sra. Mateu la van [contractar “a temps parcial”, per desenvolupar un projecte per per atreure la cotització a la Seguretat Social de treballadors de fora de la Unió Europea. En aquest projecte també tenia implicació asseguradora Allianz. Finalment, segons Mateu, no va fructificar perquè hi havia impediments.] S'entén que la retribució era pel fet de ser Consellera General, no per fer d'assessora tècnica i/o professional. Pot semblar un petit detall, però crec que marca una gran diferència amb el que descriu l'articulista.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477