Paraula i vida

Senyor, augmenteu-nos la fe

No deu ser aquesta la pregària que hem de fer els cristians d’avui?

Creat:

Actualitzat:

Segons les primeres fonts cristianes, els deixebles que envolten Jesús no destaquen per la seva adhesió entusiasta al seu Mestre, sinó per la seva fe petita i feble. És tal la seva incapacitat per entendre Jesús que un evangelista els presenta dirigint-se a ell amb aquesta petició: “Senyor, doneu-nos la fe”. No deu ser aquesta la pregària que hem de fer els cristians d’avui?

Doneu-nos la fe perquè contínuament ens desviem de L’Evangeli del Senyor. Ocupats en escoltar les nostres pors i incerteses, no encertem a sentir la veu del Senyor, ni en les nostres comunitats ni en els nostres cors. Ja no sabem agenollar ni física ni interiorment davant el Crist. Desperta la nostra fe perquè si perdem contacte amb tu, seguirà creixent en nosaltres el desconcert, la inseguretat i el desencant.

Augmenta la nostra fe per percebre teva presència en el centre mateix de la nostra debilitat. Que no alimentem la nostra vida amb doctrines teòriques, sinó amb l’experiència interna de la teva persona. Que ens deixem guiar pel teu Esperit i no pel nostre instint de conservació.

Si cada un no canvia, res canviarà en la teva Església. Si tots seguim captius de la inèrcia, res diferent naixerà entre els teus deixebles. Si ningú s’atreveix a deixar-se arrossegar per la teva creativitat, el teu Esperit quedarà bloquejat per la nostra covardia.

Doneu-nos la fe per predicar només el que creiem. No més, tampoc menys. Que no dictaminem sobre problemes que no ens fan mal. Que no condemnem lleugerament els que necessiten sobretot calor i aixopluc.

Senyor, augmenta la nostra fe per trobar-te no només en les esglésies sinó en el dolor dels que pateixen; per escoltar la teva trucada no només en les Escriptures Sagrades sinó en el crit dels qui viuen i moren de fam. Que mai oblidem que són els pobres els que plantegen a la teva Església les preguntes més greus.

Doneu-nos la fe per creure en un món nou com creies tu, per estimar la vida de tots com l’estimaves tu. Recorda’ns que la nostra primera tasca és posar en el teu nom signes de misericòrdia i esperança enmig del món.

tracking