punt de mira

Som un país sorollós

Darrerament a la capital tinc la sensació d’estar en un circuit de MotoGP

Creat:

Actualitzat:

Un país on la principal font d’ingressos és el turisme hauria de procurar que els seus turistes i ciutadans poguessin dormir tranquils. Darrerament a la capital, a altes hores de la nit i primeres hores del matí, a vegades tinc la sensació d’estar en un circuit de MotoGP. Al carrer Dr. Nequi, on la visibilitat del carrer a l’alçada de la plaça de les Arcades és nul·la, les motos passen a gran velocitat com si es tractés d’una prova puntuable per al mundial de MotoGP. Apart del soroll, fet que afecta els residents i turistes que s’allotgen en els hotels de la capital, és evident que existeix un perill inherent tant per al conductor del vehicle que circula a aquestes velocitats com per a algun vianant que pogués creuar-se en el seu camí en aquell moment.

Aquest fet també afecta l’avinguda Meritxell, i en aquest cas l’horari de les curses s’amplia durant tot el dia. En aquesta artèria de la circulació, que aplega molts turistes amb ganes de visitar els comerços allí radicats. En ple dia les motos tornen a fer acte de presència passant a unes velocitats i amb un soroll impropi del més petit sentit comú.

Deixeu-me posar en dubte el fet que existeixi una veritable voluntat de perseguir i multar aquells que condueixen les motos a una velocitat superior a la que marca la llei, i també que es revisin les motos perquè portin els supressors de soroll que estableix la legislació vigent. Si de veritat hi ha voluntat dels nostres polítics per perseguir aquestes conductes amb multes a l’alçada del problema, s’acabaria.

Andorra és prou petita com per poder controlar i donar un millor servei als nostres ciutadans i als turistes que ens visiten controlant el soroll i la seguretat viària.

Això és un valor que encara ens queda i hi ha molts dels nostres visitants que ho aprecien i valoren. Valdria la pena no perdre-ho de consideració. L’únic dubte que em queda és: els nostres polítics tenen voluntat política per fer que es compleixi?

Sento moltes vegades parlar que volem un turisme de qualitat, jo crec que fem ben poc perquè sigui veritat.

tracking