Foc i lloc

Som líders

Cal reconèixer el camí fet en matèria de turisme

Creat:

Actualitzat:

A principis d’agost es publicava un article estran-ger (referenciat també en aquest diari) que valorava el nombre de visitants de diversos països. El text dóna a recordar que en l’atracció i la potència turística, França duu la capdavantera amb uns 84 milions de visitants, els Estats Units ronden els 75 milions, Espanya sobrepassa els 64,9 milions i podríem dir que Mèxic tanca els 10 primers amb 29 milions de visitants.

La curiositat és que més enllà de la llista amb xifres d’una altra galàxia l’article es pregunta què passa quan s’agafa el nombre de visitants i es fa correspondre amb el nombre de residents? Quants turistes per habitant té cada país? Qui encapçala llavors la llista?

Doncs un dels que sobresurt i escala posicions és el nostre petit país que es posiciona com un referent seguit de zones com Macau, o les britàniques illes Verge. En aquest nou llistat, entra en escena Mònaco, Malta, o les Maldives per posar alguns exemples.

Andorra compta amb un gran potencial turístic però també hem de recordar i reconèixer el punt en el que ens trobem. En els últims anys, les iniciatives per potenciar i mantenir el ritme en aquest sector han estat múltiples. La diversificació de les accions s’exemplifica amb l’aposta pel turisme actiu. Són poques les quinzenes de l’estiu en què el país no aculli visitants per participar o contemplar a grans competicions. Podem posar els exemples de La Purito, el triatló, Ultra Trail, Spartan Race, les competicions relacionades amb les motos o la Vuelta, però n’hi ha molts i molts més.

També els espectacles multitudinaris han ajudat a mantenir i potenciar el sector turístic. Les dades del Cirque du Soleil són un reflex clar que l’aposta feta ha estat la correcta, com ho és l’aposta contínua per seguir sent atractius a uns visitants que, no ho hem d’oblidar, possiblement poden escollir moltes altres destinacions com França, Espanya, Estats Units, Mèxic, Macau, Mònaco o un llarg etcètera. Així, hem de treballar dia a dia per seguir essent líders recordant, però, el gran camí ja fet.

tracking