foc i lloc

Festa major

Una festa major visible a tots els racons on s’ha volgut unir tradició amb modernitat

Creat:

Actualitzat:

Després de quatre dies força intensos la festa major d’Andorra la Vella, la festa major de la nostra capital, ha arribat a la seva fi.

Una festa major que va arrencar divendres passat amb el pregó del periodista, director d’RTVA, veí i gran amant de la parròquia, Xavi Mujal. En ell va recordar aquella parròquia que el va veure créixer i va destacar la voluntat de la nova corporació de tornar a donar a la par­ròquia aquella empenta que havia perdut en els darrers anys, començant per la pròpia festa major. Va destacar també tot Andorra com a país d’acollida relatant els periples que va viure la seva mare quan van arribar a Andorra essent ell molt petit. Va defensar el bon nom d’Andorra i la seva gent enfront dels atacs mediàtics que hem tingut, sobretot dels mitjans de comunicació amics del sud, sí, aquells que només es recorden de nosaltres per les cosses dolentes. I va defensar la seva professió i la professionalitat de la majoria dels seus membres enfront d’aquells que la malmeten dins i fora del país.

Una festa major visible a tots els racons, on s’ha volgut unir tradició amb modernitat, on les noves tecnologies com per exemple el mapping fet a la façana del comú s’uneixen amb les visites teatralitzades del barri antic, on grups com Fangoria i DJ de gran renom conviuen amb la cercavila de la Colla Gegantera o el ball del Contrapàs, musicat per la Principal de la Bisbal.

Una festa major amb més de seixanta actes diferents per als més menuts i per als més grans, per a aquells que volien més ambient i per a aquells que volien gaudir de les actuacions tradicionals amb més tranquil·litat, per als que volien posar a prova les seves aptituds tan físiques com mentals i per als que volien descobrir la nostra història, per a aquells que volien tastar i comprar productes tradicionals a les paradetes del mercat i per als que volien gaudir de la nostra gastronomia amb els diferents menús de festa major.

En definitiva, una festa major per a la gent, la de la par­ròquia i tots aquells que ens han volgut acompanyar i perquè tinguem uns llocs i uns moments per retrobar-nos entre tots nosaltres, sortir del nostre dia a dia i gaudir de la nostra parròquia. Espero que hagueu passat una molt bona festa major!

tracking