Punt de mira

Puntualitzacions

Resposta al Sr. cònsol honorari de la Federació Russa

Creat:

Actualitzat:

Sense propòsit de polemitzar amb el Sr. cònsol honorari de la Federació Russa, amb qui em lliga una bona amistat des de fa molts anys, en nom de la delegació consular que represento considero convenient aportar les següents puntualitzacions a l’entrevista publicada al Diari de dilluns passat:

1. Crimea mai no ha pertangut a Rússia. Ni abans ni ara. Crimea era una part de la Unió Soviètica que va ser adjudicada a Ucraïna fa quasi 100 anys.

2. Crimea no va ser un obsequi de Gorbatxov a Ucraïna, sinó una adjudicació molt anterior duta a terme durant la presidència de Krutxev mitjançant un decret de l’extingida Unió Soviètica. Per donar una idea comparativa, Crimea pertany a Ucraïna des d’abans de la creació de la major part dels estats que avui constitueixen la Comunitat Europea. Rússia existeix en tant que Estat fa tan sols menys de 30 anys.

3. Kazakhstan no és pas una província russa, sinó un Estat sobirà de ple dret internacionalment reconegut.

4. Els coneguts com a “turisme rus” que visiten Andorra no són solament russos, sinó també de l’Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Ucraïna, Armènia, etcètera.

5. El boicot a Rússia no és en cap cas una frivolitat a causa de la influència dels Estats Units i la Comunitat Europea, sinó la resposta a la invasió d’un Estat sobirà per part de Rússia.

6. Vivim en ple segle XXI i les estàndards internacionals estan ben determinats, i en primer lloc el respecte a la integritat i la sobirania dels estats.

Rússia va envair Crimea i ha causat el conflicte del Donbass, on encara avui mor gent cada dia, i és per això que es castigada per la comunitat internacional.

tracking