Foc i lloc

Pràctiques il·legals al SAAS

Els consellers del PS han denunciat una possible trama de corrupció consentida

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana els consellers generals socialdemòcrates van denunciar en roda de premsa unes gravíssimes irregularitats en la gestió del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Unes anomalies que farien trontollar qualsevol govern en qualsevol país. La denúncia es basa en l’anàlisi de la documentació dels anys 2013 i 2014 rebuda a partir de totes les demandes d’informació que la consellera Rosa Gili ha anat fent al voltant del SAAS. Una bona i minuciosa tasca d’oposició que no sempre és prou valorada.

En tot cas, s’han pogut reunir proves suficients per comprovar que el SAAS és un complet desgavell quant a la gestió dels diners de tots els ciutadans i, pitjor encara, posa en pràctica de forma sostingunda i consentida actuacions del tot il·legals i que la intervenció del Govern ha anat denunciat en cadascun dels exercicis pressupostaris.

Fa cinc anys que ens governa DA i per les seves mans i els seus ulls ha passat tota la documentació a què hem tingut accés i que ha demostrat l’existència d’aquesta possible trama de corrupció. El Govern, tot i ser conscient sobre què ha passat i passa al SAAS, fins al dia d’avui no ha mogut un sol dit per aturar aquesta sagnia. I el pitjor de tot és que a més de mirar cap a un altre costat, DA ha practicat retallades als més febles, ha augmentat les cotitzacions de la CASS i ha incorporat l’IRPF com a figura impositiva per intentar pal·liar el dèficit de la nostra sanitat, sense posar prèviament remei a aquesta lamentable situació.

Qualsevol bon governant, abans de carregar la factura d’una disbauxa com aquesta al ciutadà el que ha de fer és primer tallar de soca-rel totes les pràctiques que poden suposar actuacions irregulars i il·legals; posteriorment, millorar la gestió per reduir fugues no justificades, i finalment, un cop la casa està ben endreçada, estudiar la necessitat d’apujar cotitzacions o d’augmentar impostos. Tot al revés del que ha passat.

Esperem que la denúncia del PS serveixi perquè Govern, responsable per no haver fet un millor control, assumeixi el seu rol i actuï per denunciar als autors d’aquestes pràctiques i posi els mecanismes per evitar que aquests gravíssims fets es tornin a reproduir. La molt mala notícia és que encara ens queda per veure què va passar al SAAS durant el 2015.

tracking