Foc i lloc

Un llistó ben alt

Andorra s’ha situat com a segon país en matriculacions de vehicles elèctrics

Creat:

Actualitzat:

Com canvien la vida les decisions estratègiques d’un país. Fa tres anys es posaven els fonaments d’una iniciativa que personalment veia molt llunyana, d’aquelles que surten als canals televisius com a prometedores d’un futur millor, gairebé utòpiques. Se’ns assegurava que aviat seria realitat a Andorra: el vehicle elèctric. Era una d’aquelles apostes estratègiques de què sentia a parlar, en el meu cas de la mà de FEDA. Es parlava dels obvis beneficis per al medi ambient, del menor consum, de les grans prestacions i tots aquests elements es relacionaven amb grans marques.

Aquest any, el vehicle elèctric s’ha consolidat com mai. Llegia el balanç del pla Engega que ha ajudat a comprar 155 vehicles i es comentava que Andorra se situava a la segona posició internacional, just per darrera de Noruega.

Un avenç gegantí que s’ha aconseguit amb conscienciació, visió estratègica i perseverança. A poc a poc, podem veure com els carregadors elèctrics van poblant el nostre entorn. A mesura que vegem transitar aquests vehicles pels carrers i les carreteres del país ens anirem acostumant a aquests nouvinguts de forma que la cohabitació amb els altres actors del trànsit s’anirà normalitzant. Serà un procés d’adaptació ja que elements d’aquesta forma de mobilitat, com el fet que no fan soroll, tenen conseqüències i reptes a assolir. Tot plegat, però, estic convençut que se seguirà assolint amb la solvència amb què s’ha anat fent fins ara: sense pressa però sense pausa i amb visió de futur.

I, com a país, no ens podem quedar aquí. Hem de seguir apostant per polítiques tan clares com aquesta. Llegia també que FEDA invertirà 140 milions d’euros en els pròxims 10 anys per millorar l’actual xarxa de transport i diversificar la producció. Aquesta inversió es realitzarà amb projectes concrets, amb el manteniment i l’ampliació de la xarxa, amb l’aposta clara per una energia sostenible que afavorirà un model d’empresa també sostenible.

El que arreu es veu molt llunyà, esdevé avui, a casa nostra, proper, factible. Ens hem de felicitar d’aquest avenç que, si més no, ens fa veure que el futur es pot encarar en positiu, si hom s’ho proposa.

tracking