Punt de mira

Un any de feina avalat per Fitch

L’agència valora l’esforç fet per la banca andorrana

Creat:

Actualitzat:

La feina feta pel sistema bancari andorrà l’últim any ha estat avalada per la valoració feta pública recentment per l’agència de qualificació creditícia Fitch Ratings.

Fitch ha ratificat la qualificació creditícia de Crèdit Andorrà, Andbank i MoraBanc en BBB, BBB i BBB-, respectivament, amb perspectiva estable i el ràting a curt termini F3. L’agència ha valorat positivament la capacitat de generar beneficis de forma recurrent, l’adequada capitalització i l’expansió internacional de les entitats bancàries avaluades.

L’agència remarca que els efectes de la intervenció i la recent resolució de BPA han estat limitats, a la vegada que s’ha sabut mantenir les ràtios de solvència i liquiditat del sistema financer andorrà, que a 31 de desembre del 2015 són del 22,46% i el 71,24%, respectivament. La resolució de BPA ha permès la posada en marxa de Vall Banc, en possibilitar la seva capitalització i el traspàs d’actius i passius a la nova entitat.

L’estabilitat econòmica del país i el desenvolupament per part de les autoritats competents del marc regulador andorrà també han estat factors rellevants en aquest entorn complex i han estat valorats positivament per l’agència de qualificació Fitch.

El manteniment dels ràtings reconeix la llarga trajectòria de la banca andorrana en banca privada i gestió de patrimonis en l’àmbit nacional i internacional, i posa de manifest la seva capacitat de creixement orgànic i inorgànic, també fruit del seu procés d’internacionalització.

En la seva nota, Fitch també indica el camí a seguir a l’hora d’assolir l’objectiu de continuar millorant la qualificació de les nostres entitats; un continu alineament del mercat financer andorrà i l’entorn regulador amb els països europeus.

tracking