Creat:

Actualitzat:

A Suïssa, quan han de decidir quelcom convoquen gairebé sempre un referèndum. És a dir, li demanen al poble què en pensa del tema en qüestió. I sembla que els funciona. Almenys ningú es pot queixar, li han demanat la seva opinió, l’ha expressada i finalment es fa el que decideix la majoria. Democràcia absoluta.

Aquí no funcionem ben bé així, primer, s’aprova una llei o es pren una decisió entre uns quants, després, de vegades et demanen què en penses i, finalment, t’apliquen la llei o la decisió presa anteriorment, de la mateixa manera. Sembla que a Sant Julià de Lòria, un cop l’auditoria de Naturlandia estigui enllestida, es comunicarà el resultat al poble i al país. Però dubto molt que es demani l’opinió del poble. Penso que aquest seria el moment idoni per convocar un referèndum i demanar als residents de la parròquia la seva opinió. La pregunta podria ser molt clara: “Vostè pensa que s’ha de tancar si més no el parc d’animals?”

És a la vista que ni tan sols un canvi, ja no diré que radical, ja que personalment ho veig tot igual, a la majoria comunal ha servit per desencallar el problema a Naturlandia, que segueix amb la mateixa manca de transparència de sempre.

El greu problema econòmic que ha causat a Sant julià de Lòria la creació del parc a Camprabassa, amb un forat que segons diuen podria ser de prop de quaranta milions de euros en total, ens afecta a tots.

Crec així que haurien de deixar que tots poguéssim decidir.

I la millor manera de fer-ho seria amb un referèndum

tracking