Foc i Lloc

Feina feta; feina per fer

Seguim treballant per poder aplicar el model d’una Andorra socialdemòcrata

Creat:

Actualitzat:

Ara fa un any, els militants del Partit Socialdemòcrata vam renovar mitjançant eleccions democràtiques la cúpula del partit i tots els seus òrgans. Vicenç Alay com a president, Susanna Vela com a secretària d’organització i jo mateix com a primer secretari vam ser escollits juntament amb vuit companyes i companys més per formar el nou comitè executiu. Passada la meitat del mandat i fent balanç de la feina feta, podem dir que el PS actual ha consolidat diversos canvis importants que creiem que el partit necessitava.

El primer ha estat sens dubte la renovació de l’estil de lideratge. El 2013 es va fer el pas important i el nou equip ha continuat treballant per consolidar un lideratge més transversal, menys focalitzat. Avui el PS és un partit menys piramidal i més horitzontal i, també, més proper a la ciutadania.

El segon dels canvis necessaris lligat a l’estil de lideratge ha estat la renovació de maneres de fer. Actualment hi ha més debat intern sobre qüestions importants i hi participen més persones. Cap a l’exterior, de cara a la ciutadania, a més de la continuïtat en la defensa del nostre model de país com sempre hem fet, el canvi s’ha pogut visualitzar amb una major col·laboració amb les majories en qüestions clau que poden afectar positivament el país i tots els seus ciutadans. A banda, contínuament aportem noves idees i propostes amb una actitud proactiva. Aquesta creiem que és la manera de fer d’un partit responsable i compromès amb el país.

Finalment, el tercer canvi, el de les idees. Estem en procés de reflexió. Els nous temps ens obliguen a adaptar-nos en algunes qüestions importants. Els programes electorals de les generals i de les comunals ja van dibuixar algunes idees per convertir Andorra en un país modern i de futur. Però aquesta tardor, en un nou congrés, de la mà de tots els militants debatrem sobre l’Estat de futur que volem.

Queda molt de treball per fer i, veient el camí que ens queda per recórrer, certament no podem restar satisfets de la feina feta. Seguirem treballant per aconseguir que el model d’Andorra socialdemòcrata que defensem, equilibrat amb les qüestions socials, les econòmiques, les culturals i mediambientals, pugui algun dia aplicar-se.

tracking