x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
immigració

Uns 1.200 temporers obtenen la residència

Els que només havien fet una campanya i han pogut acreditar l’experiència són 266
Treballadors a les portes d'Immigració.

Treballadors a les portes d'Immigració.

Treballadors a les portes d'Immigració.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/06/2023 a les 12:03
Les dues flexibilitzacions que el Govern ha posat en marxa des de principi del mes d’abril per facilitar que treballadors de temporada entrin a la quota general i obtinguin el permís de residència i treball fix han beneficiat 1.184 persones. Segons les dades facilitades pel Govern, que comprenen el període entre el 3 d’abril i l’1 de juny, d’aquestes 266 únicament havien fet una temporada al país, però han pogut acreditar els dos anys d’experiència laboral en l’ocupació per la qual se les contracta a Andorra. L’experiència exigida –que s’ha de provar amb documents oficials de la vida laboral– ha estat el gran obstacle que denuncien empresaris del sector de l’hostaleria, que volien mantenir a les plantilles treballadors que han tingut aquest hivern i que han hagut de marxar per no disposar d’aquesta documentació.

L’experiència no s’exigeix als temporers que han fet més d’una campanya. Cal recordar que la primera flexibilització avalada pel Govern va entrar en vigor el 3 d’abril i permetia demanar accedir a la quota general a treballadors que sumaven almenys tres temporades i sense necessitat de presentar més experiència laboral. Entre el 3 i el 25 d’abril van fer el tràmit un total de 300 persones. A partir del 26 d’abril va entrar en vigor la segona flexibilització, que rebaixava el requisit de les temporades fetes a dues i si només se n’havia fet una s’havien de provar els dos anys de trajectòria professional. Durant aquestes setmanes i fins al dia 1 de juny han passat a la quota general 153 persones més que havien fet tres temporades, 465 que n’havien fet dues i les 266 esmentades que n’havien treballat una.

D’altra banda, l’executiu va assenyalar que s’està acabant d’analitzar de quants permisos constarà la quota de temporers d’estiu, tenint en compte aquest transvasament de treballadors temporers a la quota general. La data d’aprovació tampoc no es va aclarir, més enllà que serà durant els propers dies.

MÉS FLEXIBILITZACIÓ
La Confederació Empresarial ha demanat que es flexibilitzin encara més els requisits migratoris per solucionar una manca de mà d’obra que “afecta tots els sectors, no només el de l’hostaleria o la restauració”, va assenyalar el seu president, Gerard Cadena, que, a tall d’exemple, va citar la construcció o la mancança de conductors professionals. Es tractaria d’una rebaixa de condicions que es podrien introduir per la via reglamentària, va afegir Cadena.
Veure’n més
59
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts