x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

El pare del menor que es va llençar al riu carrega contra Salut Mental

Demana a la Batllia l’ingrés en un centre especialitzat per evitar “un final fatal”
Un vehicle de la policia.

Un vehicle de la policia.

Un vehicle de la policia.

Fernando Galindo
Actualitzada 05/06/2023 a les 12:10
El pare del noi de 17 anys que la setmana passada es va llançar des de quatre metres al riu Valira està preparant una demanda per reclamar a la Batllia de menors que actuï d’ofici i impedir que el seu fill “acabi malament”, segons confirma el progenitor en una conversa amb el Diari.

Com en altres casos, la família es queixa dels resultats “nuls” de l’atenció de Salut Mental, tant de l’UCA com dels metges, i denuncia que la policia no li va comunicar que el seu fill s’havia llançat al riu i que se n’ha hagut d’assabentar pels mitjans de comunicació. És una més de les queixes que els darrers dies han fet públiques famílies amb menors amb problemes, a través de les xarxes, que es queixen de la falta d’assistència i de resultats.

En aquest cas concret, el pare exposa a la justícia que al setembre de l’any passat va tenir una discussió amb el seu fill perquè el va trobar al Parc Central amb un jove de 20 anys “que presumptament li estava subministrant marihuana”. El menor va marxar i va amenaçar amb suïcidar-se, fins que la policia el va localitzar i el va traslladar a l’hospital.

La relació entre ambdós es va degradar fins al punt que el psiquiatre de la quarta planta de Salut Mental va recomanar el distanciament durant un temps “indefinit” de pare i fill. El pare explica que va tenir una conversa amb la seva exesposa per advertir-la que la solució no passava per l’UCA i que seria bo buscar una alternativa.

Un temps més tard, comenta l’home, va trobar el seu fill a casa a terra a causa de la ingestió d’un gran nombre de pastilles. Segons retreu un cop més, ningú el va informar posteriorment, atès que la llei de protecció de dades blinda la confidencialitat de les persones menors de 16 anys, encara que legalment no són considerades majors d’edat.

El dissabte 27 de maig el noi va protagonitzar un nou succés quan a les tres de la matinada es va llançar al riu. Segons la versió oficial va ser a causa de la discussió amb l’amic de vint anys. El pare afirma que hi ha una relació “tòxica” d’amistat i que exerceix una “influència perjudicial” que afecta l’estabilitat del menor.

Els fets van succeir al voltant de les tres de la matinada a prop de la rotonda de la Comella. El menor, que té 17 anys, estava en una discoteca de la zona i aparentment va discutir amb la seva parella, segons va informar el servei de la policia. Llavors va dirigir-se al riu amb la intenció de llançar-se i la seva parella va avisar la policia. Quan van arribar els agents van trobar el menor a dins del riu i el van haver de treure. En veure que estava “una mica exaltat”, van trucar els bombers i els serveis mèdics i el noi va ser traslladat a l'hospital.

Segons la versió del pare, ningú el va contactar i va saber del succés a través de la premsa. Afegeix que té proves que el jove major d’edat “publica bestieses a les xarxes socials on es pot verificar la manipulació que exerceix sobre el meu fill”. Això, assegura, el força a demanar a les autoritats judicials que intervinguin de forma urgent “per a la protecció del menor i evitar un altre intent de suïcidi, ja que ha quedat demostrat que les amenaces del meu fill d’autolesionar-se s’estan complint, i afortunadament no han funcionat, però tinc por que un altre intent acabi de manera fatal”.

Per tots aquests motius, en l’escrit que està elaborant el seu advocat, demana una ordre judicial d’ingrés forçós al centre especialitzat CITA, situat a Dosrius (Maresme), especialitzat en addiccions i conductes conflictives. El centre té un conveni amb la CASS, on deriva malalts amb addiccions, depressions o altres problemes psicològics.

A més, també demana un ordre d’allunyament del jove a qui suposadament atribueix una relació amb el seu fill.
Veure’n més
32
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts