x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
feda

Menys producció d'energia que l'any passat per la falta de pluges

Fins a l’abril, les xifres de la central hidroelèctrica van estar per sota de la mitjana
El director de FEDA, Albert Moles, davant del llac d'Engolasters.

El director de FEDA, Albert Moles, davant del llac d'Engolasters.

El director de FEDA, Albert Moles, davant del llac d'Engolasters.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/06/2023 a les 12:14
La producció d’energia a la central hidroelèctrica de FEDA ha estat inferior durant els primers quatre mesos de l’any en comparació amb el mateix període de l’any passat. En concret, fins a l’abril del 2022 es van produir 22,6 GWh, mentre que durant els primers quatre mesos d’aquest any van ser 20,9 GWh. A més, cal tenir present, segons dades proporcionades per FEDA, que el 2022 ja va ser un any de producció baixa en relació amb la mitjana de la central hidroelèctrica per la falta de pluja.

Pel que fa a aquest any, el motiu també és la falta de precipitacions i les altes temperatures. De fet, segons dades del servei de meteorologia, el gener ja va ser un mes que es va situar per sota del que és habitual a nivell de precipitacions. El febrer, la situació va millorar i va ser un període plujós, però no va durar. Les dades registrades indiquen que el mes de març va ser el tercer més càlid registrat des del 1950 i l’abril va registrar temperatures rècord que van arribar fins als 30 graus.

Malgrat les baixes dades de producció registrades els primers mesos de l’any, des de FEDA recorden que gran part de la producció hidroelèctrica al país es genera entre els mesos de maig, juny i juliol i que, per tant, dependrà de les precipitacions d’aquests tres mesos per poder preveure com serà la producció d’aquest any.

La parapública, a més, va informar que, per garantir que amb l’aigua que hi ha disponible es pugui mantenir el màxim de producció possible, fa un manteniment acurat de la central hidroelèctrica. En aquest sentit, la darrera actuació va ser el passat mes d’octubre, quan es va dur a terme el desmuntatge del tercer grup hidràulic per poder detectar qualsevol anomalia i fer-hi un manteniment preventiu que eviti incidències.
Etiquetes
  • #1 Samuel Beckett
    (04/06/23 07:08)

    Tot esperant al cònsol lauredià, Sr. Vila, em recorda la foto.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts