x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SOU anual

L'equip del cap de Govern cobra més de 600.000 euros l'any

La despesa anual neta inclou els quatre secretaris d’Estat, la cap de gabinet i les sis persones de relació especial assignades a Espot
Sílvia Calvó jurant el càrrec de cap de gabinet.

Sílvia Calvó jurant el càrrec de cap de gabinet.

Sílvia Calvó jurant el càrrec de cap de gabinet.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/06/2023 a les 11:03
La configuració de l’equip del cap de Govern tindrà un cost superior als 600.000 euros anuals nets. Un import en què s’inclouen els salaris dels quatre secretaris d’Estat que depenen del mateix Xavier Espot, les quatre persones de l’equip de comunicació, la cap de gabinet –Sílvia Calvó– i les dues persones de relació especial designades al cap –Creu Rosell i Maria Baró–. Així i tot, a aquest total encara cal sumar el salari de la consellera diplomàtica, Maria Ubach.

El BOPA ha publicat aquesta setmana els salaris de les quatre persones que conformen l’equip de comunicació –on s’inclou el salari més elevat corresponent al del cap de comunicació, Xavier Palma, que percep un sou de rang de secretari d’Estat, amb 5.181 euros bruts mensuals, i els tres sous dels tècnics de comunicació, de 2.685 euros bruts cadascun–, el de Creu Rosell –amb una retribució mensual bruta de 4.350 euros– i el de Maria Baró –amb uns ingressos de 3.240 euros bruts al mes–. Això ja suposava un total d’uns 271.000 euros bruts anuals (tenint en compte que els càrrecs de Govern tenen tretze pagues).

Pel que fa als salaris dels alts càrrecs, no han estat concretats per part de l’executiu, però sí que s’ha pogut saber que els sous del secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, el de secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomuni­cacions, Marc Rossell, i el de la secretària d’Estat d’Igualtat, Mariona Cadena, serien semblants al que cobra el cap de comunicació (5.181 euros bruts al mes). En el cas de la cap de gabinet, Sílvia Calvó –el salari de la qual tampoc es va voler facilitar per part de l’executiu fins que dimecres no s’aprovi l’organigrama per consell de ministres–, també té una retribució del mateix rang. Tot plegat significa un cost brut que se situa prop dels 26.000 euros mensuals o, més concretament, 336.765 euros bruts anuals.

De fet, en el cas que Maria Ubach –que manté el seu salari de funcionària del ministeri d’Exteriors– tingui un salari d’uns 3.000 euros bruts al mes, el global ja se situaria a tocar dels 650.000 euros bruts anuals. També cal destacar que a tot això cal sumar-hi el cost de la CASS que el Govern ha d’assumir com a empresa.
 
PORTA DEL POCA TRANSPARÈNCIA
El portal de transparència de Govern no detalla els salaris de la mateixa manera que d’altres països. Així, en el cas d’Andorra es facilita una graella salarial a partir de la qual es classifiquen els diferents treballadors, si bé en més d’una ocasió no s’especifica tampoc l’escala salarial, sinó que simplement s’especifica amb “salarial”. En el cas d’Espanya, on el salari del cap de Govern és de 87.814,80 euros anuals, s’especifiquen concretament els salaris de tots els alts càr­recs i personal tècnic de tots els ministeris i departaments que formen part de l’administració.
Etiquetes
Veure’n més
52
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts