Un assetjador de dones reincident no serà expulsat del Principat

El Tribunal Superior desestima el recurs d’apel·lació presentat pel ministeri fiscal

La Seu de la Justícia.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala penal del Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació presentant pel Ministeri Fiscal per tal d’augmentar la pena d’un home condemnat per agredir sexualment una dona. Dit recurs demanava que el processat fos expulsat del Principat durant 20 anys, a més de complir 28 mesos de presó, una part ferma i l’altra condicional. Finalment, no s’aplicarà cap modificació a la sentència dictada pel Tribunal de Corts i la pena es manté en 18 mesos de presó, cinc dels quals ferms.

El recurrent és un home de 32 anys i els fets pels quals va ser condemnat van ocórrer el novembre de 2021 a l’establiment on treballava. La policia el va detenir per agredir sexualment una clienta i va ser sentenciat pel Tribunal de Corts a 18 mesos de presó, cinc dels quals ferms que ja va complir de manera provisional. En el judici celebrat fa prop d’un mes pel Tribunal Superior, però, la fiscalia va presentar un recurs d’apel·lació contra aquesta sentència en considerar que es tractava d’una pena insuficient. El ministeri fiscal remarcava, a més, que l’home és reincident, ja que havia estat condemnat el 2020 per altres delictes d’assetjament. Per la seva part, la defensa no va referir-se en cap moment del judici a les anteriors condemnes i ha mantingut sempre la innocència de l’home, defensant que no es va produir cap agressió sexual. L’advocat es va remetre a les imatges de la càmera de seguretat de l’establiment, les quals la fiscalia va sostenir que el servei de la policia va rebutjar com a prova perquè sospitava que havien estat manipulades. Tot i refusar l’expulsió de 20 anys, la sala penal del Tribunal Superior ha accedit que el reincident pagui una multa de 500 euros per un delicte de desobediència a l’autoritat.

L’home va estar condemnat el 2022 per assetjar sexualment una desena de joves de 18 i 19 anys. Algunes usuàries de les xarxes socials havien compartit l’alerta sobre que un home s’aturava per parlar, assetjar i seguir les noies que passaven pel carrer a peu pel costat del vehicle i dies després la policia el va detenir. Va ser condemnat en un judici ràpid a l’expulsió de cinc anys del país, però finalment se li va commutar aquesta pena per sis mesos de reclusió al centre penitenciari de la Comella. No havia tornat a delinquir fins a aquest últim cas d’agressió sexual.

tracking