x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
immigració

Més control policial als residents

Les gestories noten que es revisa més la documentació de persones que han de justificar que han estat vivint al país
Dos agents de policia al costat d'una furgona del cos.

Dos agents de policia al costat d'una furgona del cos.

Dos agents de policia al costat d'una furgona del cos.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/06/2023 a les 11:41
Les gestories del Principat han notat que en les darreres setmanes la policia ha intensificat els controls sobre residents per justificar que aquests estan vivint al país. Així ho van apuntar ahir diverses companyies consultades que van detallar que recentment tant la policia com el servei d’Immigració han estat més curosos a l’hora d’analitzar la situació d’aquelles persones que han de renovar els seus permisos de residència. Si bé en cap cas es va apuntar a situacions que s’extralimitessin, les gestories sí que van remarcar que des de fa un temps s’està aplicant la llei de forma més estricta que en d’altres períodes.

En aquest sentit, des del cos de policia es va deixar clar ahir que no és que s’hagin intensificat els controls sinó que simplement es realitzava una revisió com acostuma a fer-se. Tanmateix, sí que van apuntar que podia fer la sensació de més pressió sobre la immigració tenint en compte que, com es fa habitualment un cop acaba la temporada d’hivern, es revisa que cap temporer es quedi al Principat de forma irregular. Així, des de la policia es va recordar que els temporers disposen d’un nombre de dies hàbils per abandonar el país un cop se’ls ha acabat el permís de residència temporal.

PENDENTS DE L’AIGUA
Un altre dels punts en què les gestories van posar èmfasi és en el retard per part d’Immigració alhora de valorar les renovacions dels permisos de persones per compte propi. En aquest sentit, es va detallar que si bé en d’altres ocasions es demanava com una informació cabdal els consum de llum i de calefacció –amb l’objectiu de justificar la residència al Principat durant més de 183 dies a l’any– recentment el cos policial ha posat més atenció en els consums d’aigua. En aquest sentit, s’apunta que amb l’aparició de noves tecnologies la llum o la calefacció pot ser connectada a través d’un dispositiu mòbil des de qualsvol lloc del món, cosa que permet esquivar l’obligació d’estar al país per tributar-hi. Per contra, els consums d’aigua sí que són reals, cosa que dona una major seguretat a Immigració que la persona ha estat residint al domicili andorrà.


Un altre dels punts en què s’ha intensificat la demanda d’informació és en els veïns d’aquells residents per compte propi que han de renovar el permís de residència. Així, es destaca des de les empreses que des d’Immigració es dona molt de valor al fet que persones del voltant del resident en qüestió certifiquin que ha residit al país.


EXIGÈNCIES


-El consum d’aigua

El fet que la llum o la calefacció es puguin connectar des de qualsevol punt del món ha fet que cada cop es doni més importància als consums d’aigua.

-Temporers
La policia insisteix que no s’han intensificat els controls sinó que coincideix amb la revisió que es fa dels temporers per garantir que no es queden al país.


-Veïnat
La policia també dona més importància al fet que els veïns coneguin el resident que ha de renovar el permís.
 
VISITES EN HORARIS LABORALS I INFORMACIÓ DIFERENT SEGONS QUI T'ATENGUI
La llei d’immigració estableix de forma clara en el seu article 58 –relatiu a la renovació del permís de residència per compte propi– que “per obtenir la renovació d’una autorització de residència i treball per compte propi, la persona que n’és titular ha d’haver residit i treballat al Principat d’Andorra de forma permanent i efectiva en el cas d’una persona professional liberal, o com a mínim durant 183 dies a l’any en tots els altres casos”. Així, les gestories expliquen que és en aquest àmbit on s’està incrementant l’exigència per justificar aquest mínim de dies residits al país. De fet, les companyien destaquen que s’han incrementat les visites als domicilis de les persones en qüestió com un element més a tenir en compte a l’hora de la renovació. Tanmateix, alguns dels afectats van lamentar que les visites es duguin a terme en horari laboral, moment en el qual no es troben al domicili.
Una altra de les queixes de les gestories és que van lamentar que segons la taula d’Immigració on s’atengui la persona es rep informació diferent així com un nivell d’exigència diferent.
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts