x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
govern

Tres ministres i la cap de gabinet entren al consell d'administració de les parapúbliques

Lladós, Torres, Marquina i Rossell seran al consell d’administració d’Andorra Telecom i Calvó, Casal i Forné, al de FEDA
Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, i Xavier Palma ahir a Govern.

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, i Xavier Palma ahir a Govern.

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, i Xavier Palma ahir a Govern.

SFGA
Actualitzada 01/06/2023 a les 11:09
Els consells d’administració d’Andorra Telecom i de FEDA tindran un clar caire polític. Si el cap de Govern, Xavier Espot, serà qui presidirà ambdues parapúbliques –tal com ja va avançar el Diari d’Andorra–, els consells de la companyia de telecomunicacions i de l’elèctrica tindran fins a tres ministres i dos secretaris d’Estat. Una situació “equiparable” a la de la passada legislatura, va apuntar ahir el ministre Casal en roda de premsa posterior al Consell de Ministres, si bé enguany s’inclouen dos exministres entre els escollits. Així, Sílvia Calvó, actual cap de gabinet i exministra de Medi Ambient –càrrec que li va permetre presidir FEDA durant vuit anys– continuarà com a representant de l’executiu a l’entitat elèctrica. En el cas d’Andorra Telecom –que per imperatiu legal ha de cedir el càrrec de vicepresident al ministre de Finances– Cèsar Marquina, que recupera el seu lloc de feina com a director de l’oficina digital de la companyia, es mantindrà al consell com a vocal. “És un càrrec de capacitat tècnica però a ningú se li escapa que el seu bagatge pot ser d’utilitat”, va apuntar Casal en relació amb la incorporació de Calvó, en un argument que també li valdria per a Torres o Marquina.

La resta de l’organigrama estarà format, en el cas d’Andorra Telecom, per Ramon Lladós –que serà vicepresident al ser titular de Finances–, Jordi Torres –ministre de Turisme i Comerç i que ja va ser president del consell d’administració en la passada legislatura, si bé ara passarà a ser vocal–, el secretari d’Estat Marc Rossell, el director general de la companyia, Jordi Nadal, i Núria Gómez, que serà la secretària. D’altra banda, la taula on es prendran les decisions de FEDA estarà ocupada –a més d’Espot i Calvó– pel ministre de Medi Ambient, Guillem Casal; el secretari d’Estat David Forné; el director de l’elèctrica, Albert Moles, i la directora financera de FEDA, Marta Suñé

En aquest sentit, Casal va defensar que la decisió que Espot presideixi les dues parapúbliques va lligada a la voluntat que el cap de Govern piloti tot allò vinculat a la negociació de l’acord d’associació. “És lògic que ostenti aquestes responsabilitats; es vol donar més rellevància política”, va apuntar el portaveu de l’executiu, que va enviar un missatge de tranquil·litat arran de les eleccions a Espanya, un fet sobre el qual va voler deixar clar que no afectarà els timings de la negociació entre Andorra i la UE.

MÉS

-Centre de recuperació
El Consell de Ministres va aprovar ahir declarar el nou centre de recuperació de la fauna, que s’ubicarà a Racons, projecte d’interès nacional.


-Instal·lador energètic

El Govern va obrir ahir el termini per a la realització de les proves de capacitació professional per a l’obtenció del carnet d’instal·lador energètic, que es durà a terme el 22 de juny.

-Caça temporal
L’executiu va aprovar el decret que determina els vedats temporals de caça i les zones d’activitat humana per a la temporada 2023-2024.

 
ELS CÀRRECS DE RELACIÓ ESPECIAL DEL CAP DE GOVERN COBREN 253.000 EUROS ANUALS
La remuneració dels càrrecs de relació especial adscrits al gabinet del cap de Govern és de 253.000 euros anuals, xifra que suposa un salari brut de gairebé 271.000 euros, segons va publicar el BOPA. Aquest total inclou els salaris dels quatre integrants del departament de premsa i de dues persones més de relació especial i falten les retribucions de Sílvia Calvó com a cap de gabinet i de Maria Ubach, nomenada consellera diplomàtica del gabinet d'Espot.
El ministre portaveu, Guillem Casal, va manifestar a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que els sous de Calvó i Ubach no es fan públics "perquè són alts càrrecs i no de relació especial però no s'amaguen" i va indicar que Ubach cobra el que li correspon per l'ocupació de carrera diplomàtica que té al ministeri d'Afers Exteriors. A més, Casal, que va apuntar que els possibles increments salarials que s’hagin efectuat corresponen a la trajectòria professional de les persones en qüestió, va deixar clar que ni el cap ni els ministres i ni els secretaris d’Estat es plantegen un increment salarial.
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts