afers exteriors

Espot participa a la Cimera de la Comunitat Política Europea

El cap de l'executiu s'ha reunit amb alts mandataris europeus per tractar l'estat de la negociació de la Unió Europea

Espot ha participat a la Cimera de la Comunitat Política EuropeaEPC Moldavia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, es troba a Moldàvia per participar en la 2a Cimera de la Comunitat Política Europea (EPC) queescelebra avui a Chisinau, amb la presència de 47 caps d'Estat i de Govern i els màxims representants de la UE. Espot ha pres part a la taula rodona sobre connectivitat i energia, liderada per la presidenta de Moldàvia, MaiaSandu, i el president espanyol, Pedro Sánchez, i on també hi han participat els primersministreso presidents d'Alemanya, Malta, Portugal, Grècia, Albània, Dinamarca, Mònaco i Armènia. El debat s'ha centrat en les millores de les xarxes de connexions energètiques i la "necessitat d'impulsar els lligams i la cooperació per ser més resilients davant les crisis com les que ha viscut Europa en els darrers mesos".

El cap de l'executiu ha aprofitat la jornada de treball per mantenir reunions bilaterals amb alts mandataris de Bèlgica, la Confederació Suïssa, Armènia, Suècia, Luxemburg, Liechtenstein, Portugal,Alemanya, Espanya i Mònaco. Amb tots ha conversat sobre l'estat de la negociació de l'acord de la Unió Europea i els ha demanat el seu suport perculminar-la, segons ha explicat Espot. Tanmateix, també ha tractat la temàtica amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, l'alt representant de la Unió per als Afers Exteriors i Política i Seguretat, Josep Borrell, i la presidenta delParlament Europeu, RobertaMetsola. Espot també ha pogut saludar al copríncep i president de la República Francesa, Emmanuel Macron.

La trobada es fa amb l'objectiu de promoure el diàleg i la col·laboració, la pau i la seguretat entre la comunitat europea.El fòrum de líders europeustractarà en aquesta edició els "esforços conjunts per la pau i la seguretat, resiliència energètica i acció climàtica i interconnexions a Europa per a un continent millor connectat i més estable". La delegació andorrana ha estat completada pel secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, i l'ambaixadora d'Andorra a la UE, Esther Rabasa.

Xavier Espot ha estat rebut per la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu

tracking