Justícia

Concentració silenciosa contra l'abús de la presó preventiva

Una cinquantena de persones s'han aplegat davant la Seu de la Justícia per demanar la llibertat provisional de Sergi C., acusat d'un delicte d'extorsió

Concentració silenciosa per la llibertat condicional de Sergi CFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest vespre davant la Seu de la Justícia per protestar contra el que consideren un abús de la presó provisional al país. Els manifestants s'han aplegat en un acte silenciós per reivindicar el cas d'un home que va ingressar al centrepenitenciari acusat d'un delicte d'extorsió, juntament amb dos empresaris andorrans. Aquests últims van ser posats en llibertat condicional i vigilànciamonitoritzadaabans de Nadal. Els amics i familiars de l'acusat reivindiquen que és injust que pel fet de tenir la nacionalitat espanyola s'hagi de passar més d'un any en presó preventiva sense judici perquè la batlle considera que hi ha risc de fugida.

El cas es remunta a un any endarrere, quan dos empresaris que volien recuperar un deute de 200.000 euros de l'antiga ConstruccionsBuiqueshaurien comptat amb l'ajuda d'un suposat amic, que va ser qui presumptamenthauria amenaçatun delsfillsdel propietari portuguès deBuiques. En l'acte d'avui, els manifestantsreivindicaven la llibertat condicional de l'acusat, Sergi C., i duien una pancarta on es podia llegir: "No soc un sicari".

tracking