Executiu

Els càrrecs de relació especial del cap de Govern cobren 253.000 euros per any

El total no inclou els salaris de Sílvia Calvó i Maria Ubach

El cap de Govern, Xavier Espot, en la roda de premsa d'aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La remuneració dels càrrecs de relació especial adscrits al gabinet del cap de Govern és de 253.000 euros per any, el que suposa un salari brut de gairebé 271.000 euros, segons publica el BOPA. Al cost s'ha de sumar la part de cotització a la CASS que assumeix l'Estat com a patronal. Aquest total inclou els salaris dels quatre integrants del departament de premsa i de dues persones més de relació especial i falten les retribucions de Sílvia Calvó com a cap de gabinet i de Maria Ubach, nomenada consellera diplomàtica del gabinet d'Espot. El ministre Portaveu, Guillem Casal, ha manifestat en la roda de premsa de consell de ministres que els sous de Calvó i Ubach no es fan públics "perquè són alts càrrecs i no de relació especial però no s'amaguen" i ha indicat que Ubach cobra el que li correspon per l'ocupació de carrera diplomàtica que té al ministeri d'Afers Exteriors.

El sou més elevat dels que es publiquen avui és el de Xavier Palma, cap del departament de comunicació, que cobra 5.181 euros bruts. Creu Rosell, que la legislatura passada ocupava aquest càrrec, està contractada per 4.350 euros bruts com a persona de relació especial del gabinet de Xavier Espot. La mateixa designació té Maria Baró, que percep 3.240 euros bruts al mes.

El departament de comunicació té altres tres integrants, Carlos Gallardo, Miquel Margalef i Clàudia Campos, que tenen un sou mensual brut de 2.685 euros, segons la informació publicada.

Casal ha assegurat que els salaris dels càrrecs de relació especial del gabinet del cap de Govern són gairebé els de la legislatura passada "i hi ha un increment però és mínim i va quantificat per la competència professional que tenen" les persones que reben aquesta remuneració.

tracking