Justícia

El TC rebutja el recurs de Montaner per la querella de Costa

Els magistrats afirmen que no s'han vulnerat drets fonamentals de la consellera d'Andorra Endavant

Carine Montaner en el míting general d'aquesta nit a Andorra la VellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha decidit no admetre a tràmit el recurs d'empara de Carine Montaner pel seu processament arran de la querella que Ferran Costa va presentar contra ella per revelació de secrets, violació de secrets en l`àmbit laboral i calúmnia i difamació. Els magistrats rebutgen la vulneració dels drets a obtenir una resolució judicial motivada i fonamentada en Dret, congruent, no arbitrària, i que no produeixi indefensió efectiva, i a la defensa que al·legava la consellera general i presidenta d'Andorra Endavant.

Els magistrats afirmen que el recurs d'empara de Montaner "ha de ser declarat inadmissible a tràmit, atès que és prematur" ja que fa referència a l'autre de processament i afirmen que la consellera conserva el dret a demanar l'empara del TC al final del procediment penal.

Costa va presentar la querella el 5 de gener del 2022 i el Tribunal de Corts va dictar un aute mitjançant el qual decidia processar Montaner per revelació de secrets sense imposar-li cap mesura preventiva de caràcter personal o econòmic i acordava no processar-la pels presumptes delictes de calúmnies i de difamació. La consellera va presentar un incident de nul·litat contra aquesta decisió que Corts va inadmetre i Montaner va apel·lar davant la sala penal del Superior, que tampoc no va admetre el recurs i finalment va portar el cas al Constitucional.

La defensa de Carine Montaner argumentava que l'aute de processament penal és una resolució definitiva i ferma perquè posa fi a la fase d'instrucció del sumari i per això insistia en l'admissió de l'incident de nul·litat com a filtre "per depurar la vulneració de drets fonamentals" abans de continuar el procés judicial. I remarcava que el processament "pot marcar una persona tant personalment, com socialment, com penalment" i per això les resolucions del Tribunal de Corts i del Superior son "arbitràries, no son jurídicament coherents, ni estan suficientment raonades, ni fonamentades en Dret".

tracking