els diners de la cursa es destinaran al projecte

Assistent virtual per a les dones amb càncer de mama

L’ADA i el SAAS impulsen una prova pilot que permetrà donar informació a les afectades

L'acte de presentació de la cursa de la dona.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Dones d’Andorra i el SAAS estan impulsant una prova pilot per introduir al Principat el sistema Xemio. Aquest assistent virtual és un aplicatiu mòbil per a dones que pateixen el càncer de mama que necessiten informació sobre el seu procés de recuperació i que mitjançant aquesta plataforma poden accedir-hi de forma més ràpida i senzilla. En aquest sentit, la vocal de la junta de l’ADA, Mònica Royo, va detallar ahir que encara s’està acabant de configurar com serà aquesta prova pilot i a quantes pacients s’hi podrà incloure però sí que va remarcar que “allà on no pot arribar el professional hi pot arribar aquest assitent virtual”.

Cal destacar, que aquesta col·laboració sorgeix també arran de la decisió de l’ADA de destinar la recaptació de l’onzena cursa de la dona –la qual se celebrarà el proper onze de juny– a la fundació isYs, la qual s’encarrega d’aquest projecte. En aquest sentit, la presidenta de l’associació feminista, Mònica Codina, va detallar ahir que la voluntat de l’ADA és arribar a les 700 inscripcións –el que representaria un increment de 200 participants respecte a l’any anterior–, per tal de superar així els 1.800 euros recaptats en la darrera edició, quan es van destinar els beneficis a ASSANDCA. “No hi ha límit de participants així que tant de bo fòssim 3.000”, va remarcar Codina, que va apuntar, en relació a la proposta de l’ADA d’equiparar la baixa maternal i paternal, que “no hem parlat amb el Govern, però molts partits ho portaven al programa així que esperem que ho facin, si no ja els passarem a veure”.

Les inscripcions a la cursa de la dona es poden fer de forma online fins al proper 9 de juny, podent-se recollir els dorsals a partir del 6 de juny. El preu de la inscripció és de quinze euros per als adults i de deu euros per als infants (nascuts el 2007 i posterior).

tracking