x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ensenyament

Baró revisarà el protocol de custòdia dels exàmens

El nou ministre vol impedir que es repeteixi alguna filtració
Els alumnes durant una de les proves.

Els alumnes durant una de les proves.

Els alumnes durant una de les proves.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/05/2023 a les 11:54
El nou ministeri d’Educació que encapçala Ladislau Baró té previst fer una revisió profunda de com es fa el seguiment dels exàmens oficials de Batxillerat per evitar que es repeteixin episodis com la recent filtració de l’examen de biologia de la POB.
El titular de la cartera és conscient que la seguretat absoluta és difícil, però vol que la cadena fins que arriba a l’aula sigui transparent i fora de perill d’arribar a mans dels alumnes que s’han d’examinar.


Mentre, s’està a l’espera del resultat de la investigació policial, que segueix en curs, i que haurà de determinar qui ha estat el responsable de la filtració i demostrar que s’ha revelat de manera intencionada. Dit d’una altra manera, no és el mateix filtrar intencionadament l’examen que deixar-ne una còpia en un lloc al qual una tercera persona pugui accedir, per exemple. En tot cas, el ministeri té clar que el responsable no ha pogut ser cap professor, ja que el document filtrat ja tenia la maquetació oficial del Govern i, per tant, ja havia passat pel ministeri. Ha de ser, doncs, o bé algú del ministeri o bé alguna de les persones que intervenen en la cadena posterior, com ara els que maqueten la prova, els que la imprimeixen, etcètera.


El ministeri d’Educació, amb Ester Vilarrubla al cadavant, va anul·lar l’examen de biologia que es va fer el dimarts 25 d’abril i no va emetre les qualificacions de l’examen. Es tracta de la Prova Oficial de Batxillerat (POB) de biologia, que va ser divulgada amb anterioritat a la data de l’examen oficial i, en conseqüència, el Govern considera que no permet mesurar de manera fiable el nivell de desenvolupament competencial en aquesta assignatura.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts