x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
govern

Objectiu: tancar enguany l'acord amb la UE

Trobada telefònica entre Espot i el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic
Espot i Maros Sefcovic durant la visita recent d'aquest últim a Andorra.

Espot i Maros Sefcovic durant la visita recent d'aquest últim a Andorra.

Espot i Maros Sefcovic durant la visita recent d'aquest últim a Andorra.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/05/2023 a les 11:56
El cap de Govern, Xavier Espot, va mantenir una trobada telefònica amb el vicepresident de la Comissió Europea encarregat de les Relacions Interinstitucionals i de la prospectiva, i responsable polític de la negociació de l’Acord d’Associació amb Andorra, Maros Sefcovic. Durant l’intercanvi, Espot va poder informar del resultat de les eleccions que van tenir lloc el passat 2 d’abril així com de la recent presa de possessió del nou Govern que encapçala, segons va informar l’executiu en un comunicat.

El cap de Govern va voler reafirmar el compromís del Govern amb el procés d’acostament a la Unió Europea i el repte de finalitzar les negociacions per un Acord d’Associació, que seguirà liderat per Landry Riba com a secretari d’Estat per a les relacions amb la Unió Europea. Sefcovic va felicitar el cap de Govern per la seva reelecció i va confirmar el seu compromís i la importància d’aquestes negociacions. Així mateix, també va assegurar que es manté en l’objectiu d’arribar a un acord en els propers mesos. En aquest sentit, el cap de Govern va manifestar a les xarxes socials que durant la trobada totes dues parts van refermar el compromís de culminar aquest any “la negociació d’un acord d’associació que sigui beneficiós per a la UE i per a Andorra”. Espot ja va manifestar durant la passada campanya electoral la voluntat de tancar l’acord d’associació com més aviat millor, i si era possible durant la presidència espanyola al Consell de la UE en el segon semestre de l’any. En aquest mateix sentit de tancar l’acord en els propers mesos es va pronunciar el secretari d’Estat per a les relacions amb la UE, Landry Riba, en una reunió informativa amb els militants demòcrates.

Durant la conversa d’ahir, Espot i Sefcovic van poder repassar els avenços fets en els primers mesos de l’any, durant els quals s’han tractat les qüestions tècniques de l’Acord, i van destacar l’aixecament de les reserves. Així mateix, i amb el nou mandat ja iniciat, Espot i Sefcovic van identificar els propers passos a seguir, recordant els principals punts que requeriran discussions més aprofundides amb un enfocament constructiu per ambdues parts. Finalment, Espot i Sefcovic van tenir l’oportunitat d’intercanviar sobre diverses qüestions de l’actualitat europea i, entre altres, van mencionar la participació del cap de Govern a la segona reunió de la Comunitat Política Europea, que tindrà lloc a Chisinau (Moldàvia) el proper 1 de juny. Sefcovic es va felicitar de la participació d’Andorra en aquest fòrum.
Etiquetes
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts