x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
salut

Dues llistes a les eleccions al comitè d'empresa del SAAS

Hi ha una candidatura continuista i la que està lligada a l’USdA
L'hospital.

L'hospital.

L'hospital.

Actualitzada 27/05/2023 a les 11:54
Dues llistes concorren a les eleccions del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) per renovar el comitè d'empresa. Es tracta d’una candidatura continuista, amb membres que ja han integrat l’òrgan de representació dels treballadors aquests últims anys, i la lligada a la branca sanitària de l’USdA. La direcció va enviar ahir als treballadors la composició de les dues llistes, però la data de les eleccions encara està per determinar, tot i que s'han de celebrar previsiblement entre el 5 i el 6 de juny.

Els treballadors del SAAS han d'elegir els 11 representants que integren el comitè d’empresa usant la fórmula de llistes obertes i, per tant, s’escullen candidats individuals. Cada llista té 11 titulars i 4 suplents. A banda de fer oficials les dues candidatures, la direcció del SAAS també ha nomenat les tres persones que hi haurà a les vuit meses electorals, formades per presidenta, vocal i secretària, per recollir els vots, fer l'escrutini i aixecar l'acta amb els resultats.

L’USdA ja ha començat a fer difusió de les propostes de la seva candidatura, entre les quals hi ha la de “revisió i millora” del conveni col·lectiu. El document pactat entre l’actual comitè d’empresa i la direcció es va formalitzar fa pocs mesos, després d’unes negociacions que es van veure interrompudes per la pandèmia. Per als candidats del sindicat és insuficient. Tanmateix, també reivindiquen recuperar el poder adquisitiu perdut, reduir la jornada laboral anual, que la formació s’hagi de fer durant la jornada laboral, equiparar triennis amb els funcionaris de l’administració general, recuperar la paga per objectius o la jubilació voluntària als 60 anys.

El conveni col·lectiu vigent ha desbloquejat el pla de carrera professional i incrementat els salaris base en un 5 per cent. Els representants dels treballadors van remarcar que s’havia assolit una quarantena de les 50 demandes formulades i que se seguiria treballant per assolir la resta. La reducció de la jornada laboral és una de les qüestions que la direcció no va acceptar.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts