x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
la fundació privada tutelar va presentar la denúncia el 2019

Claverol demana una rebaixa de la pena i no pagar la indemnització

El Tribunal de Corts va condemnar l’expresident de la Fundació Privada a sis mesos de presó ferms per apropiar-se de 20.000 euros de l’entitat
David Claverol no ha entrat a presó gràcies a un indult dels coprínceps.

David Claverol no ha entrat a presó gràcies a un indult dels coprínceps.

David Claverol no ha entrat a presó gràcies a un indult dels coprínceps.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/05/2023 a les 10:56
L’expresident de la Fundació Privada Tutelar David Claverol demana al Tribunal Superior que li rebaixi la pena imposada pel Tribunal de Corts i que l’eximeixi d’abonar la indemnització de 6.000 euros que també fixava la sentència de la primera instància. La defensa de Claverol va defensar ahir la demanda de modificació davant els magistrats de la sala penal del Superior.

La Fundació Privada va denunciar Claverol el 2019 en adonar-se que s’havia apropiat indegudament de més de 20.000 euros de l’entitat per a finalitats personals. La defensa de Claverol va argumentar que els fets dels quals s’acusa el seu client han de considerar-se administració deslleial en comptes d’apropiació indeguda. D’aquesta manera, la pena actual de tres anys de presó, sis dels quals ferms, seria més baixa.

La Fundació Privada Tutelar va presentar la denúncia l’agost del 2019, Claverol va retornar els diners que havia sostret i va ser destituït del càrrec. El Tribunal de Corts el va condemnar per aquests fets el passat febrer a tres anys de presó, dels quals sis mesos ferms. La sentència l’imputa delictes d’apropiació indeguda, estafa i administració deslleial. També se li va imposar una multa de 6.000 euros pels danys morals causats. Claverol no ha hagut d’entrar finalment a presó perquè s’ha beneficiat del darrer indult acordat pels coprínceps l’octubre del 2019 i amb motiu de la visita d’Emmanuel Macron al Principat. No obstant, considera la pena imposada excessiva i que no correspon a les actuacions comeses.

El primer que es demana en el corresponent recurs és que en comptes de considerar que Claverol va cometre un delicte d’apropiació indeguda i estafa, es valori que va dur a terme una administració deslleial. Això suposaria una rebaixa de la pena actual de tres anys de presó, sis dels quals ferms, a una altra que aniria dels tres mesos als tres anys. Així mateix, la defensa de Claverol demana que s’elimini la indemnització de 6.000 euros, donat que l’expresident de la Fundació Privada actualment no té feina i, per tant, no té solvència econòmica per pagar-ho. Per la seva banda, el Ministeri Fiscal va defensar que es mantingui la sentència dictada pel Tribunal de Corts el febrer.
 
CONDEMNAT PER ENTRAR A LA FORÇA A CASA DE L'EXPARELLA
El Tribunal de Corts condemna a 18 mesos de presó, quatre de ferms que ja ha complert en presó preventiva i la resta condicionals, un home per entrar a la força a casa de l’exparella i amenaçar la mare. Se l’acusa d’un delicte major d’amenaces i violació de domicili i d’un menor d’amenaces, segons la sentència notificada ahir. També se li imposa seguir el tractament mèdic i psicològic a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) durant quatre anys o fins a rebre l’alta mèdica, així com la prohibició d’entrar en contacte amb l’exparella i la mare d’aquesta durant quatre anys.


Els fets pels quals se l’ha condemnat es remunten al 30 de juny del 2021. El processat va dirigir-se al domicili de l’exparella, que vivia amb la seva mare, saltant-se l’ordre d’allunyament que tenia. Segons va relatar la víctima i la mare durant el judici, l’home va entrar al domicili “a la força i amb empentades” demanant parlar amb l’exparella. Quan va aconseguir entrar, tant la filla com la mare asseguren que va dirigir-se a la cuina amenaçant que agafaria un ganivet i mataria la mare.
Etiquetes
  • #13 La culpa
    (28/05/23 11:15)

    La culpa que demani això la te el seu advocat, que hi cap la possibilitat que sigui un poca-vergonya.
    Però el tribunal de Corts no es deixarà pas menar a fira !

    Respondre
  • #12 Ja fa dies que li van donar el indult
    (27/05/23 21:05)

    Gerard va dir..
    Noticia de febre 2023 : L'indult dels Coprínceps permet a David Claverol evitar la presó.
    El Tribunal de Corts condemna l'expresident de la Fundació Privada Tutelar, David Claverol,  a tres anys de presó, sis mesos dels quals ferms, que no haurà de complir ja que es beneficia de l'indult dels Coprínceps del 2019

    Respondre
  • #11 Maig
    (27/05/23 19:15)

    Quin fàstic d'home! Però qui s' ha pensat que és? A cumplir la condemna com qualsevol altra persona! Desgraciat! Espero que la justícia actui en conseqüència i no li perdoni res!

    Respondre
  • #10 Vaya tela
    (27/05/23 18:44)

    Encara aquests tribunals li regalaran un mercedes i un xalet,ja veureu, andorra es un pais de pirates i lleis de riure,

    Respondre
  • #9 PePET
    (27/05/23 15:06)

    Quin IMPRESENTABLE!!!!!

    Respondre
  • #8 Renard
    (27/05/23 12:14)

    Seguramente,tiene el derecho de recurrir,pero sería de justicia,actuar de oficio,e incrementarle o sea,subirle la condena
    Muchos confiaríamos algo más en la Justicia

    Respondre
  • #7 Un galtes !
    (27/05/23 12:08)

    El faría tornar a La Seu i que s'hi quedi.

    Respondre
  • #6 The Observer
    (27/05/23 11:26)

    La pandilla merendilla de La Seu no en te mai prou

    Respondre
  • #5 Gerard
    (27/05/23 09:41)

    Ja van dos dies amb la notícia, cal llegir entre línies, el subjecte serà finalment indultat.

    Respondre
  • #4 Setè manament.
    (27/05/23 09:22)

    Això passa perquè no hi ha justícia, si la pena hagués estat l'adequada comprendria la gravetat dels seus actes i no tindria el desvergonyiment de demanar una rebaixa insultant tota la població.

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts