intents d'estafa

Set denúncies per haver caigut en el phishing

El grup de delictes tecnològics investiga els casos i demana no clicar als enllaços

Un missatge de phishing.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estafes a través del phishing, és a dir, aquelles que tenen com a objectiu obtenir dades privades de l’usuari a través d’internet per accedir als seus comptes, comencen a ser habituals en diverses entitats del país. Aquesta setmana MoraBanc ha denunciat un intent d’estafa fent servir la identitat de l’entitat bancària, però altres vegades ho han denunciat altres entitats, com ara Creand o Andbank. En total, actualment el grup de delictes tecnològics de la policia està investigant fins a set denúncies d’usuaris que han caigut en l’estafa i han clicat a l’enllaç que es proporciona, normalment a través d’SMS, segons va indicar el cos.

El darrer intent el va patir MoraBanc a través d’un missatge que deia que “s’ha detectat un inici de sessió des d’Eivissa, si no el reconeix verifiqui-ho immediatament”. Tot seguit s’hi adjunta un enllaç, en el qual es demana verificar la identitat. Des de l’entitat bancària deixen clar que aquests tipus de missatges són falsos i que el banc mai demanarà dades confidencials a través d’enllaços directes per SMS o per Whats­App.

Des del cos de policia també van reiterar ahir que mai s’accedeixi als enllaços que s’envien a través d’aquests missatges perquè el que es busca és aconseguir suplantar la identitat i aconseguir dades personals. La policia demana que no s’obri l’enllaç i que s’elimini el missatge.

tracking