el text es trametrà als grups parlamentaris

El Govern aprova l'esborrany del pacte d'Estat per la UE

Nova ronda de negociacions ahir per assolir l’acord d’associació

Landry Riba en una nova ronda de negociacions.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ja té el primer esbor­rany del pacte d’Estat per a l’acord de negociació amb la Unió Europea que Xavier Espot va anunciar al discurs d’investidura. El text es va aprovar dimecres passat a la sessió de consell de ministres i ara “el trametrà i compartirà, en el termini més breu possible”, amb els grups parlamentaris i altres partits polítics d’abast nacional “perquè puguin fer les aportacions que considerin escaients”, va indicar l’executiu en un comunicat. El Govern recalca que “ha prioritzat” aquest pacte d’Estat i que l’objectiu és “fer partícips de les posicions de negociació els diferents actors polítics del país i debatre de la manera més àmplia possible” l’acord amb la UE per aconseguir tenir “les posicions més consensuades i més sòlides possibles a la taula de negociació”.

L’executiu també va explicar que ahir es va celebrar una nova ronda de negociacions per avançar en l’entesa per assolir un acord d’associació amb la UE. En aquesta primera trobada des de la constitució del nou Govern, el secretari d’Estat per a les Relacions amb la UE, Landry Riba, va comunicar a la delegació europea l’aixecament de les reserves sobre els acords que s’han adoptat en les dues rondes anteriors que han coincidit amb el període electoral.

La sessió d’ahir va tractar annexos de caràcter tècnic i va servir per tancar el que correspon al cabal europeu en matèria de duana i de protecció del consumidor, va indicar el Govern, que va destacar que “també s’ha avançat substancialment en alguns dels capítols de l’annex sobre normativa tècnica dels productes, clima, energia i seguretat alimentària”.

tracking