Política

La CUP de la Seu d'Urgell culpa el model turístic d'Andorra dels lloguers alts

Lavaquiol acusa el Govern i remarca que qui ha de marxar és “la gent humil”

Un moment del vídeo de la CUP.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enrenou a les xarxes socials per un vídeo de campanya de la CUP de la Seu d’Urgell. La publicació, pocs dies abans de les municipals, exposava en una conversa entre un pare i un fill els motius pels quals els preus del lloguer al municipi fronterer estan tan cars. La primera resposta del pare assevera que el motiu són “els andorrans”. Després d’una segona pregunta es remarca que el motiu pel qual els andorrans han d’anar a la Seu és “per culpa dels turistes que venen amb avió, fan fora els d’Andorra i a sobre ens apugen els lloguers a nosaltres”.

Ahir a la tarda el candidat de les Candidatures d’Unitat Popular de la Seu d’Urgell, Bernat Lavaquiol, va afirmar que “en cap cas és culpa dels andorrans que venen a viure a la Seu, que són la gent més humil, sinó que és culpa d’un model turístic salvatge”. Tanmateix, el candidat cupaire sí que va culpar el Govern andorrà per afavorir un model turístic que provoca aquesta situació de precarietat que porta la gent a marxar. A més, Lavaquiol va apuntar que l’objectiu del vídeo era “obrir el debat en relació amb quin model econòmic volem pel Pirineu”, un objectiu que va considerar que s’havia assolit. “Hi ha molta gent humil que està obligada a marxar i és una realitat que es viu aquí arran de la pressió turística que viuen territoris com Andorra o la Cerdanya”, va asseverar el candidat de la CUP, que va afegir que justament aquest model turístic és el que provoca la precarietat que obliga a les rendes més baixes a buscar habitatges més assequibles lluny de les grans ciutats, en un procés que va comparar amb el de Barcelona. Així, el candidat va remarcar que “nosaltres apostem per un model econòmic que diversifiqui l’economia i no depengui tant del turisme”. “Necessitem indústria i un bon sector primari que generi feines de valor afegit; la solució passa per aquí”, va remarcar Lavaquiol.

Pel que fa a les crítiques que titllaven la formació antifeixista com un partit xenòfob, Lavaquiol va insistir que són afirmacions que “no tenen cap sentit” i que “no entrarem a valorar aquest tipus d’acusacions”, va remarcar el cupaire.

tracking