Tiquet obligatori per percebre les dietes

Els consellers hauran d’acompanyar la despesa, que estarà limitada, amb un comprovant

El síndic general, Carles Ensenyat, va defensar les mesures de transparència.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dietes dels consellers generals d’aquesta legislatura necessitaran un justificant. Així ho va aprovar ahir la junta de presidents, que va decidir que d’ara endavant per cobrar un dinar de feina serà imprescindible presentar un tiquet. “No havíem detectar cap irregularitat”, va asseverar el síndic general, Carles Ensenyat, que va explicar que la decisió correspon a introduir un element més de transparència com ja es realitza en altres administracions de l’Estat. Més enllà de l’obligació de presentar justificant, totes les dietes estaran limitades segons si el viatge del parlamentari és a ciutats espanyoles de més de 600.000 habitants, de menys de 600.000, altres ciutats del món o capitals mundials. Així, un esmorzar serà com a màxim de 13,87 euros, un dinar anirà entre els 27,36 euros i els 36,58, i el sopar fins a un màxim de 40,57 euros.

Una altra de les novetats d’aquesta legislatura és que els pagaments als consellers ja no els faran els grups parlamentaris. “Els grups no podran pagar res als consellers”, va remarcar Ensenyat, que va detallar que ara serà la Sindicatura qui gestionarà els salaris i dietes. De fet, la qüestió salarial també va ser matèria de la junta de presidents d’ahir, ja que es va aprovar la nova regulació sobre la dedicació exclusiva. Així, d’ara endavant perquè es consideri que un parlamentari tingui dedicació exclusiva, i pugui percebre el salari de 4.371 euros bruts, caldrà que no percebi cap altra remuneració. Segons va explicar el síndic general, DA tindrà quatre consellers amb dedicació exclusiva (Berna Coma, Carol Puig, Meritxell López i Meritxell Alcobé), Concòrdia, dos (Núria Segués i Maria Àngels Aché), i el PS i Andorra Endavant, un (Susanna Vela i Noemí Amador, respectivament). Cal tenir en compte, que els presidents dels grups parlamentaris ja perceben aquest salari pel seu càrrec.

En el cas que el conseller general no tingui dedicació exclusiva, el salari serà la meitat, és a dir, de 2.185 euros mensuals bruts. D’aquesta manera ja no es permeten forquilles salarials com succeïa fins a la legislatura passada i tampoc no es podran acumular els salaris de president de grup parlamentari, síndic o subsíndic en el cas de tenir dedicació exclusiva.

tracking