x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
l'estructura del Govern

Bardina torna a la secretaria d'Estat d'Educació de la mà de Baró

Havia ocupat aquest mateix càrrec durant la legislatura del 2001 al 2005 i és una persona que coneix aquest àmbit
Baró en la presa de possessió del càrrec com a ministre de Relacions Institucionals i Educació.

Baró en la presa de possessió del càrrec com a ministre de Relacions Institucionals i Educació.

Baró en la presa de possessió del càrrec com a ministre de Relacions Institucionals i Educació.

Fernando Galindo
Josep Anton Bardina

Josep Anton Bardina

Josep Anton Bardina

Joan León

Joan León

Joan León

Jordi Puy

Jordi Puy

Jordi Puy

Actualitzada 19/05/2023 a les 12:03
Un cop el Govern ja ha començat a treballar es comencen a definir les secretaries d’Estat que encara resten pendents. El Govern va anunciar ahir la continuïtat de Joan León a Interior i la incorporació de Jordi Puy a Economia. Paral·lelament, el ministre d’Educació, Ladislau Baró, està en espera que Josep Anton Bardina accepti l’oferiment per ser la seva mà dreta. La resposta ha de ser immediata perquè Bardina ocupi per segona vegada aquesta secretaria d’Estat.

El polític demòcrata és una persona molt lligada al món de l’ensenyament i l’educació. Mestre i psicopedagog de professió, va ser secretari d’Estat d’Educació (2001-2005); també d’Habitatge i Joventut (2005-2007), i de Benestar Social, Família i Habitatge (2007-2009). Del 2002 al 2011 va ocupar el càrrec de secretari general del Partit Liberal d’Andorra (PLA).

En l’àmbit parlamentari, ha estat vicepresident de la comissió legislativa d’Educació, Cultura, Joventut i Esports; membre de la comissió permanent, i membre suplent de la delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. Amb 49 anys, si accepta la proposta tornarà a la política activa amb un càrrec de responsabilitat.

D’altra banda, el Govern va anunciar ahir en un comunicat el nomenament de tres secretaris d’Estat (un ja l’havia avançat la ministra Mònica Bonell dimecres durant el jurament).

Jordi Puy serà el nou secretari d’Estat d’Economia, Treball i Habitatge, mentre que la secretaria d’Estat de Justícia i Interior tornarà a estar liderada per Joan Antoni León , segons va informar ahir l’executiu.

Puy va néixer el 1979 a Encamp, és llicenciat en Ciències Ambientals, Periodisme i Dret, i va exercir com a periodista a diversos mitjans, entre aquests el Diari d’Andorra. El 2007 va incorporar-se com a advocat al despatx Pareja i Associats de Barcelona, especialitzat en dret administratiu i urbanisme. El 2010 va entrar com a secretari de comissions al Consell General i de la delegació del Consell General a l’OSCE, ocupant també el càrrec de secretari general adjunt del Consell General fins al 2016. Finalment, del 2016 al 2019 va ser nomenat secretari general del comú d’Andorra la Vella.

León repeteix al càrrec després d’haver-lo ostentat els últims quatre anys. Nascut el 1983 a Sant Julià de Lòria, és llicenciat en Dret i lletrat del ministeri de Justícia i Interior. A més, ha estat cap d’àrea d’Afers Generals i Jurídics del ministeri d’Afers Exteriors. León també va ser conseller de Finances del comú de Sant Julià del 2007 al 2011 i conseller d’administració i funció pública al mateix comú del 2011 al 2015. Abans d’assumir la secretaria d’Estat la legislatura passada, va ser secretari d’Estat de Salut.

El Govern va comunicar, tal com ho va fer la ministra dimecres, Mònica Bonell, que Alain Cabanes serà el secretari d’Estat d’Esports i Joventut. És nascut a Andorra la Vella el 1974. Mestre de professió a l’Escola andorrana, ha estat sempre molt vinculat al món de l’esport en diferents etapes i en diverses modalitats com a esportista, entrenador i finalment com a president a la Federació de Judo.
Etiquetes
  • #8 mestra
    (19/05/23 16:26)

    Nooooooooooooo!!!! Hem d'avançar si us plau!! No pot ser que posin a vells dinosaures al davant d'educació!!

    Respondre
  • #7 Itoct
    (19/05/23 15:52)

    Un periodista secretari d'Estat d'Economia… gran criteri..,…

    Respondre
  • #6 John
    (19/05/23 14:15)

    Entre ells es tornen a "enchufar" una darrera l'altra, i als ciutadans a mantenir tota la colla

    Respondre
  • #5 Manel
    (19/05/23 12:31)

    I de mentrestant es tanquen aules a maternal Sant Julià... 27 nens en una sola aula de matA això és lògic?

    Respondre
  • #4 Jordi
    (19/05/23 10:19)

    Penseu que és una agència de col·locació dels amics, si és millor perfil o pitjor és molt secundari o directament no és un criteri de selecció.

    Respondre
  • #3 Què diuen...
    (19/05/23 09:17)

    Ara Educació NO necessita un pedagog / pedagoga que fa 30 anys que no ha ficat els peus en una aula. Educació necessita un organitzador que fiqui ordre, que obligui a planificar, que pari els peus als amiguismes, que controli les estones de cafè i fumar del ministeri, que comenci a enviar a les escoles tot el personal del ministeri amb tasques administraves i vacances escolars...

    Respondre
  • #2 Carles
    (19/05/23 08:24)

    Ignasi va dir..
    M'ho has tret de boca, penso exactament el mateix !! Com pot ser que a Educació, que ha de ser un lloc d'empenta i noves formes d'aprendre, hi posin a gent que podrien estar a finances o economia, uns llocs molt més "conservadors" ... Si us plau !!

    Respondre
  • #1 Ignasi
    (19/05/23 08:18)

    La nova política amb els dinosaures de sempre.

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts