Vuit consellers generals tindran dedicació exclusiva

El salari serà de 4.371 euros bruts i no podran tenir una altre feina

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra CodinaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta de presidents d'aquesta tarda ha aprovat la nova regulació sobre què vol dir tenir dedicació exclusiva al Consell General. Així, d'ara endavant perquè es consideri que un parlamentari tingui dedicació exclusiva, i pugui percebre el salari de 4.371 euros bruts, caldrà que no percebi capaltre remuneració. DA tindrà quatre consellers a ple temps, és a dir, en dedicació exclusiva. Seran Berna Coma, Carol Puig, Meritxell López i Meritxell Alcobé. Pel que fa a Ciutadans Compromesos, que també tindrà grup propi, no hi haurà ningú a ple temps. El grup d’Andorra Endavant tindrà en dedicació exclusiva la número dos, Noemí Amador, i, per part del PS, hi haurà només la presidenta suplent, Susanna Vela. En el cas de Concòrdia seran Núria Seguès i Maria Angels Aché.

En aquest sentit, un conseller a temps parcial rebrà la meitat del sou, és a dir 2.185 euros mensuals bruts. D’aquesta manera ja no es permeten forquilles salarials com succeïa fins a la passada legislatura i tampoc es podran acumular els salaris de president de grup parlamentari, síndic o subsíndic en el cas de tenir dedicació exclusiva.

Una altre de les novetats és que a partir d’ara els salaris dels consellers generals els gestionarà el propi Consell i no els grups parlamentaris, als quals se’ls descomptarà les retribucions de la seva dotació pressupostària (tenint així un efecte neutre pel que fa a la despesa global). A més, les dietes també seran gestionades pel Consell General i es requerirà un tiquet per poder percebre-les.

Renúncia de la inspectora de l’Apda

D'altra banda, el síndic general, Carles Ensenyat, també ha notificat aquesta tarda que la inspectora de l'Agència de Protecció de Dades ha presentat la sevarenúnciaarran de la malaltia que pateix que la incapacitat. "És una malaltia plenament acreditada" ha apuntat Ensenyat que ha demanat als grups parlamentaris que facin propostes perquè en la sessió del dia 1 de juny es pugui aprovar un relleu.

tracking