x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
queixes de les associacions

El Copsia nega que El Bachiri hagi representat el col·legi en un debat

RTVA subratlla que es va acudir a l’entitat per demanar un tertulià expert
El Bachiri aconsella teràpies de judo.

El Bachiri aconsella teràpies de judo.

El Bachiri aconsella teràpies de judo.

Actualitzada 16/05/2023 a les 14:56
La presidenta del Col·legi de Psicòlegs (Copsia), Sílvia Palau, va voler apaivagar ahir la polèmica que s'ha generat arran de la intervenció del psicòleg Omar el Bachiri al programa La Rèplica, d'ATV, que va provocar la desaprovació de les tres associacions que també van participar en el debat: Adjara, Projecte Vida i Afmma. Palau va negar que El Bachiri anés al plató en representació del Copsia –no està col·legiat–, "sinó que nosaltres vam proposar diferents noms d'especialistes en la temàtica, deixant de banda si estan col·legiats".

Des d'RTVA es va voler aclarir ahir que la producció del programa va acudir al Copsia per demanar a quin professional podrien sol·licitar la participació a la tertúlia, i que des del col·legi es va proposar el nom del també funcionari de duanes i escriptor. "Nosaltres vam confiar en el col·legi per disposar d'un expert en el debat", van dir les fonts de la televisió pública.

Palau va expressar el seu malestar pels fets i per la reacció de les entitats ja que, va apuntar, s'havien reunit i estaven col·laborant i mediant per arribar a una entesa entre El Bachiri i les associacions, "però ara aquest afer ens ha esquitxat i ens ha agafat al mig".

La presidenta del Copsia va comentar que des del col·legi no es pot exigir a El Bachiri que demani disculpes. I pel que fa al seu post a Facebook després del programa, Palau va precisar que "únicament li vaig donar les gràcies per haver representat la seva especialitat". Palau va evitar pronunciar-se sobre les queixes de les associacions als consells que El Bachiri proclama per al jovent, les addiccions i la salut mental, que les tres entitats desaproven.
Etiquetes
  • #12 alfredo
    (17/05/23 13:07)

    si no esta col.legiat potser no te el titol, tot pot ser en aquesta vida

    Respondre
  • #11 Matrix
    (16/05/23 17:24)

    Al Capone va dir..
    Passo de tu nano, com dels "Chicago años 20". Dit això, les dues grans preguntes són? AndTV va demanar a Copsia un participant, sí o no? Copsia va recomanar Omar, sí o no? Si són dos sí, Omar va recomanat per Copsia a la tele,  elemental.!

    Respondre
  • #10 Comunicat COPSIA
    (16/05/23 14:33)

    Benvolguts/des col·legiats/des,




    Us adrecem el següent comunicat per tal d'aclarir la polèmica esdevinguda per l'aparició d'un psicòleg no col·legiat en un programa de RTVA així com unes declaracions a la premsa.




    En primer lloc, volem aclarir que el dit psicòleg no va anar al programa de RTVA en representació del COPSIA ni del col·lectiu. Com bé sabeu, sempre us volem fer partícips als col·legiats en aquests esdeveniments i, per tant, teníem una persona col·legiada que havia confirmat. Malgrat això, a causa de qüestions personals, no va poder assistir i davant la situació d'urgència i la predisposició d'aquest psicòleg per col·laborar, va voler assistir a la rèplica en representació pròpia, no del col·lectiu.
    Donat que RTVA no buscava una persona que representés el col·legi, van considerar oportú que aquesta persona pogués assistir.




    No obstant això, les entitats representatives del programa no es van sentir còmodes amb les declaracions d'aquest psicòleg. Donat que nosaltres defensem al col·lectiu vam considerar oportú dur a terme una reunió urgent amb les entitats que presentaven aquest malestar. Després d'arribar a una entesa, com a col·legi prendrem les mesures i accions oportunes així com desmentir que aquest psicòleg anava en nom de COPSIA.




    Com bé sabeu, el col·legi té una funció reguladora i pretén les bones praxis dels professionals així com evitar intrusismes o competències deslleials.




    Amb la voluntat d'informar, esperem que no us hagi pogut causar malestar.
     
     
    La Junta del COPSIA

    Respondre
  • #9 Josep
    (16/05/23 14:31)

    Primer no informena al gruix de col.legiats de la possibilitat d'aparèixer en aquesta aparició televisiva -aquestes sempre se les queden els membres de la junta per a fer-se auto-bombo-.

    Segon, proposen al Sr. Bachiri sabent que no forma part del col.lectiu -cosa que a priori no li treu el det de parlar com a psicòleg que és-

    Tercer, ara ens envien un comunicat que volen prendre mesures esgrimint que hi ha una suposada competència deslleial. 

    És absolutament lamentable. Igual de lamentable que tres persones que representen un suposat col.lectiu vulguin perseguir a algú per a opinar diferent.  Està vist que els que volen representar “col.lectius” només és representen a si mateixos i als seus interessos -i tares-. 

    Plegueu i deixeu que l'Omar digui el que li vingui de gust -sigui o no collonades-.

    Respondre
  • #8 Exi
    (16/05/23 13:55)

    El més surrealista de tot és que el copsia no va proposar/informar als seus propis col·legiats i, en canvi van i recomanen al magufo de torn. Difícil d'entendre

    Respondre
  • #7 Marc
    (16/05/23 13:47)

  • #6 Es lo que hi ha
    (16/05/23 11:51)

    L'exemple de la teoria sense l'experiencia

    Respondre
  • #5 Al Capone
    (16/05/23 11:21)

  • #4 Josep
    (16/05/23 11:19)

    El problema és que ha dit autèntiques bajanades que un professional de la salut no pot dir. Per responsabilitat. Per coneixements. Per actitut. Si no esta col.legiat no pot exercir com a psicòleg. 

    Respondre
  • #3 Matrix
    (16/05/23 10:44)

    Omar El Bachiri té tot el dret d'actuar com actua. No se li pot recriminar absolutament res. En canvi el Copsia, com pot recomanar a AndTV un psicòleg NO col.legiat, actuant com a Copsia? Ho sento molt però és una Gestió fatal del Copsia i les seves explicacions són puerils i lamentables.

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts