El batlle decreta que el procés del vot judicial ha estat correcte i ben custodiat

Colom descarta la impugnació que havia demanat l’advocat Emili Campos

Votants a la Batllia per a les eleccions generals.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Batllia va notificar ahir que desestima la demanada que va formular l’advocat Emili Campos d’impugnar el resultat de les eleccions generals. El batlle Xavier Colom descarta aplicar l’article 41.1 de la Constitució de vulneració de drets fonamentals.

En la sentència, de 19 pàgines, el batlle conclou que “no esdevé legalment plausible” la impugnació de les eleccions, ja que en cas que les irregularitats al·legades s’haguessin provat, “no comportarien cap mena d’alteració en els resultats obtinguts”. Colom respon a les consideracions dels batlles en el vot judicial que argumentava el demandant, i explica que “no s’han d’encarregar de forma directa i personal d’agafar i acusar la recepció dels vots emesos”, com tampoc han de custodiar personalment els sobres precintats que els contenen. En la sentència es precisa que correspon al personal de la Batllia garantir el bon funcionament del vot judicial.

Sobre les caixes de cartró emprades, Colom afirma que “és un dipòsit judicial, i que el vot lliurat no és definitiu fins que són lliurats a la mesa electoral. Pel que fa a la custòdia, recorda que hi ha un protocol que funciona des del 1993 i que està “avalat” per l’organisme internacional que s’encarrega d’aquests afers. “No es presenten elements que permetin posar en tela de judici i de forma versemblant que el vot de l’ara demandant no hagi romàs degudament custodiat i conservat i hagi estat pertinentment lliurat a la corresponent mesa electoral”, s’apunta a la sentència. Colom destaca el creixement del vot judicial en els darrers anys, “una feina allunyada de les tasques diàries i comunes”, i alhora insisteix que l’advocat “ha vist totalment garantit el seu dret de sufragi”.

Campos va indicar ahir que està estudiant el contingut de la sentència i que amb tota probabilitat apel·larà al Tribunal Superior. El lletrat es va queixar d’un aute de la setmana passada en què no se li accepta un incident de nul·litat per poder aportar proves, i va afegir que el batlle només diu que s’ha “seguit un protocol però no em demostra que s’ha fet correctament”.

tracking