Govern presenta tres reglaments per la Llei d'economia digital

L'executiu emetrà resolucions favorables per atorgar la residència a persones que participin en el programa per a emprenedors estrangers

Roda de premsa.Reglaments de l'economia digital, de l'emprenedoria i innovació.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern ha presentat aquest matí tres reglaments relacionats amb el desenvolupament de la Llei 42/2022 d'economia digital, emprenedoria i innovació, aprovats en la sessió deconsell de ministresd'ahir. El ministre d'Economia i Empresa en funcions, Jordi Gallardo, ha explicat que el desplegament normatiu permetrà "regular i incentivar" la creació de nous models de negocis vinculats a l'economia digital, així com "fomentar l'emprenedoria, fer més atractius els avantatges competitius de l'economia andorrana i donar cobertura jurídica a nous models d'innovació i de transformació digital". Per la seva banda, el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació en funcions, MarcGalabert, ha apuntat que cal "oferir una seguretatjurídicaa l'estratègia de diversificació econòmica en l'entorn digital".

El primer reglament aprovat tracta el desenvolupament de l'entorn controlat de proves osandbox, aquest té l'objectiu de regular un entorn de proves i oferir un espai de regulació acotada que permeti posar en funcionament productes i serveis amb un alt component d'innovació per als quals encara no hi ha una regulació aprovada.

El reglament de nòmades digitals, visat emprenedor i foment de l'economia digital, recull elsprocedimentsperquè una empresa andorrana que té per finalitat promoure l'economia digital, l'emprenedoria o la innovació, pugui contractar a teletreballadors. A més, la normativa també estipula i facilita els processos de constitució de societats estrangeres que promoguin l'economia digital, l'emprenedoria o la innovació, perquè no hagin de dipositar a l'Autoritat Financera Andorrana l'import de 50.000 euros, facilitant la creació de negocis digitals, segons Govern.

El tercer apartat és el procediment per emetre les resolucions favorables a l'autorització de Nòmades digitals. I per finalitzar l'últim apartat compta amb el procediment per emetre les resolucions favorables per atorgar autoritzacions de residència a persones que participin en el programa per a emprenedors estrangers (Visat emprenedor).

L'últim reglament és de creació del registre de societats mercantilsstartupsi té com a finalitat fer un seguiment de l'ecosistema d'aquest model d'empreses. La normativa també estipula el procediment, la resolució i els efectes d'una societat mercantilstartup, així com les condicions d'inscripció, el contingut o aspectes que determinin la pèrdua d'aquesta condició d'empresa.

tracking