Concòrdia farà públiques les declaracions de béns

El candidat, Cerni Escalé.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els primers minuts del discurs del candidat de Concòrdia a cap de Govern, Cerni Escalé, van voler deixar palès que el partit vol apostar per una altra manera de fer política, no tan sols en el fons, sinó també en la forma. El primer anunci d’Escalé va ser en clau feminista, tot remarcant que “al llarg d’aquest discurs i dels que practicaré durant els propers quatre anys en aquesta cambra utilitzaré de forma alternativa el masculí i el femení genèric”. Un posicionament que ja utilitzen partits d’altres països, però que a Andorra encara no s’havia escoltat. El segon, i que encara marcava més les intencions de la formació, implorava la transparència. “Farem públiques les declaracions de béns de les nostres conselleres i consellers”, anunciava el candidat a cap de Govern, tot remarcant que “és la primera vegada que un grup parlamentari ho fa”. “No tenim por d’ensenyar el que tenim ni ens enriquirem en el nostre pas per aquesta institució”, va sentenciar.

El candidat no va deixar aquí el clam per la transparència i va afirmar, a més, que publicaran al web del partit “tota la informació que rebi el nostre grup parlamentari, a excepció d’aquella que tingui consideració de secret d’Estat”. L’objectiu, va explicar Escalé, és fer accessible tota la informació a la ciutadania perquè “queixar-nos de la baixa participació a les nostres eleccions sense donar eines a les electores per formar part amb ple coneixement del debat públic seria poc ètic”. El grup publicarà també la seva agenda per informar de les reunions.

En els pocs minuts de discurs abans que patís la indisposició, Escalé també va fer referència a la necessitat de “limitar les noves urbanitzacions a la capacitat de càrrega del país”, remarcant que tot i que la competència en matèria d’urbanisme és dels comuns, també “el Consell General pot assumir la responsabilitat de modificar la Llei del sòl”, establint “criteris més estrictes” que hagin d’aplicar els comuns. Des de Concòrdia també es va proposar “una nova llei que creï un parc natural protegit”.

tracking