x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Diari TV 'PARLEM-NE'

Salazar afirma que pactar amb SDP a les eleccions no els ha perjudicat

La socialdemòcrata reconeix que “no s’han fet les coses bé” i que cal una renovació malgrat no tenir un líder clar
Entrevista a la consellera electa del PS Judith Salazar

Entrevista a la consellera electa del PS Judith Salazar

Entrevista a la consellera electa del PS Judith Salazar

La consellera general electa del PS Judith Salazar, ahir als estudis de Diari TV.

La consellera general electa del PS Judith Salazar, ahir als estudis de Diari TV.

La consellera general electa del PS Judith Salazar, ahir als estudis de Diari TV.

Fernando Galindo
Judith Salazar

Judith Salazar

Judith Salazar

Fernando Galindo
Actualitzada 25/04/2023 a les 13:11
“És clar que no s’han fet les coses bé i sobretot els que teníem una responsabilitat hem de ser humils i admetre que no ho hem fet del tot bé.” Així de sincera es va mostrar ahir la consellera general electa pel PS Judith Salazar en una entrevista al programa Parlem-ne, de Diari TV, en la qual va afegir que “hem de ser raonables i agafar els resultats amb esportivitat”. Salazar no va esquivar entonar el mea culpa després dels mals resultats electorals malgrat no ser capaç de definir quins han estat els motius de la desfeta. “No esperàvem aquest resultat i tampoc esperàvem els resultats que han fet les noves formacions polítiques”, va reconèixer, tot agregant que “és una realitat que hem passat a ser la tercera força i s’ha d’acceptar”. Per la consellera electa, els motius “són varis, diversos i difícils de concretar”, però no passen, al seu parer, pel pacte preelectoral amb SDP. “Pot ser que alguns votants ens hagin deixat de fer confiança per això, però no diria que el pacte amb SDP ens hagi perjudicat”, va afirmar Salazar.

En aquesta línia, va insistir que el sistema electoral del país “és el que és” i “ens obliga a fer pactes preelectorals per fer front a la força que governa perquè si guanya una territorial només per un vot ja s’emporta dos consellers”. Amb aquest objectiu, va recordar, “vam fer un pacte amb Liberals el 2019 amb el qual ideològicament poc tenim en comú i ens va funcionar”. Ara, en canvi, “el pacte té més sentit des del punt de vista ideològic però no ha funcionat”. Pel que fa als pactes a Encamp i, especialment, a Ordino, parròquia on més costava de justificar l’aliança per les diferències amb el partit d’Enric Dolsa, la parlamentària va etzibar que “és clar que no ens ha funcionat”, però va insistir que aquestes aliances s’entenen per fer front “al sistema electoral”.

En tot cas, la representant canillenca va defensar que cal una “renovació al partit i deixar pas a gent que hauria fet les coses d’una altra manera”. Trobar un nou líder després de la renúncia de Pere López, però, no és fàcil. “Els líders no surten com els xampi­nyons a no ser que tinguis algú amb una personalitat molt definida, però no és el nostre cas”, va admetre, tot elogiant la figura de Marta Pujol i Maria Nazzaro, però sense avançar qui podria ser la nova cara visible de la formació. En tot cas, va deixar clar que serà la nova executiva qui decidirà com encarar les comunals i quin rumb emprèn el partit. La segona de la llista nacional també va defensar la feina feta per López i va detallar que quan estàs al capdavant d’un projecte polític “estàs molt exposat, no és una tasca fàcil i requereix molta energia”. En aquesta línia, va recordar que el partit li va fer confiança i va rebutjar que el plagi del discurs del debat d’orientació política deteriorés el seu lideratge.

OPOSICIÓ PROGRESSISTA
Sobre Concòrdia, la socialdemòcrata va considerar que tenen “punts en comú” i que “imaginem que hi haurà més possibilitats de compartir alguns projectes perquè l’oposició serà més progressista del que ho ha estat fins ara a l’arc parlamentari”.

 
"ÉS INUSUAL TENIR MAJORIA ABSOLUTA SENSE ALMENYS EL 51% DELS VOTS"
La consellera electa Judith Salazar va ser molt crítica amb el sistema electoral i va deixar clar que el partit sempre ha defensat un canvi. “També quan els resultats han estat millors.” “El vot s’ha dispersat entre les forces polítiques que defensàvem un canvi al model de DA”, va remarcar, tot acceptant que “les regles del joc són les que són i tots les coneixem, però això no vol dir que no puguin estar subjectes a millora”. En aquesta línia, la parlamentària socialdemòcrata va recordar que les tres forces alternatives a Demòcrates sumen més suport que el partit que ha aconseguit majoria absoluta, i va deixar clar que “és inusual tenir majoria absoluta sense aconseguir almenys el 51% dels vots”. “A la llista nacional DA té el 32% dels vots i amb això una majoria absoluta”, va recalcar, tot afegint que “això ja ens planteja quin tipus de sistema electoral tenim”.
Sigui com sigui, des del punt de vista de Salazar “el país necessita un projecte socialdemòcrata”, i la formació “té un projecte ideològicament consistent que continuarem defensant i que està molt per sobre de les persones”.
  • #12 Heu de fer deures
    (25/04/23 20:57)

    Sra. Salazar, la cito textualment "els motius són varis, diversos i difícils de concretar”
    Jo em permeto donar-li una pista, un altra vegada que vulguin pactar amb els liberals, pot ser, us ho penseu una mica més. Tots dos heu acabat malament, heu malbaratat la poca credibilitat que us quedava. Ara toca gaudir de les decisions presses en el seu partit.

    Respondre
  • #11 toni
    (25/04/23 16:20)

    be sr salazar i l aliança amb el Dolsa a _Ordino que em diu? que si no fos per aquesta aliança guanyeu segur, pero era millor fer aliança amb aquest senyor. porteu uns anys calladets nomes vau parlar una mica dels problemes dels ciutadans a prop de le eleccions pero 3 anys calladet quina oposicio mes dolenta, l unic que es salva al seu partit es el Gerard Alis a Sant julia que vau enviar a la desfeta segura.


    Respondre
  • #10 no s'escolta
    (25/04/23 15:27)

    Llop de Padern va dir..
    malauradament aquesta xiqueta no s'escolta a si mateixa... subscric el teu comentari... que agafi Vela i marxin del braçet... i a treballar...que ja els hi toca...

    Respondre
  • #9 Llop de Padern
    (25/04/23 14:22)

    Agafa de braçet a la Vela i plega trastes. Molt dur escoltar-la al Consell... Parla pel públic o per escoltar-se?

    Respondre
  • #8 Carbassó
    (25/04/23 12:55)

    En un sistema electoral proporcional el que és inusual és necessitar el 51% del vots per obtenir la majoria absoluta. Les majories absolutes del països del nostre entorn sense sistemes electorals majoritàris estan al voltant del 38-42% dels vots. La senyora Salazar amb la seva reflexió, ens proposa adoptar a Andorra un sistema electoral majoritari?

    Respondre
  • #7 I encara
    (25/04/23 12:35)

    Pseudo-oposició va dir..
    I encara que la tinguessin, que alguns la tenen, tampoc podrien. A Andorra això del socialisme ideològic no funciona. Com a país de muntanya en el que el 96% del territori és públic i on si no hi havia una solida germanor (vegi's el nombre de germandats que historicament teniem) no es podia sobreviure, sabem més de socialisme real, que aquesta colla d'ideòlegs de cafè. Per tant no els necessitem per res.

    Respondre
  • #6 Males cares
    (25/04/23 12:03)

    Potser és que estic fart de veure males cares com les del bartumeu, el Quim Miró o escoltar al Pere lopez expressar.se molt poca solta. Pel que fa la nazzaro em sembla que és més del mateix. Massa mala llet porteu. Les coses no es fan així.

    Respondre
  • #5 quina jeta te aquesta noia
    (25/04/23 11:44)

    Salazar, tingues dignitat i plega com han fet els teus colegues... sisplau... sang nova...al partit o l'acabareu de matar...

    Respondre
  • #4 SAM
    (25/04/23 09:01)

    NO QUE va demani li al Bartu que ha plegat

    Respondre
  • #3 Pseudo-oposició
    (25/04/23 07:47)

    No teniu cap intenció de guanyar les eleccions.

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts