'Parlem-ne'

Accions per un pamflet “fet des de fora per part de persones de dins”

Espot afirma que els experts estudien si hi ha recorregut per anar a la justícia

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no es quedarà de braços plegats davant el pamflet que va aparèixer durant la campanya electoral en què s’afirmava, entre altres, que Andorra és un país de narcotraficants i es feien acusacions personals contra el cap de Govern en funcions. En aquest sentit, Espot va explicar ahir que el tema està en aquests moments “en mans especialitzades” per valorar jurídicament si es pot interposar una denúncia i que “per poc recorregut” que hi hagi es portarà el cas a la justícia “per rescabalar el mal que s’ha fet”.

Per al cap de Govern en funcions, tothom té les seves suposicions sobre els possibles autors del pamflet “i jo també tinc les meves”. “Ha estat fet des de fora per part de persones de dins”, va emfasitzar. I és que, segons va manifestar Espot, que va dir que havia viscut “amb tristesa” el repartiment d’aquest pamflet entre els ciutadans, “la imatge que s’oferia no es correspon a la realitat” i, a més, “no era legítim ni oportú ni edificant”. Va ser, segons el cap de Govern en funcions, una acció dirigida especialment contra un projecte polític, per tal que Demòcrates tornés a tenir majoria absoluta en aquesta nova legislatura. “Que la política vagi per aquest camí és una mala notícia”, va afegir, tot recordant que abans les campanyes electorals s’havien basat en el joc net i deixaven de banda les qüestions personals. “Quan més hi penso més m’entristeix”, va insistir. Espot ja es va referir durant la campanya a les acusacions que es van llançar des de la televisió catalana 8TV, quan va aparèixer el pamflet que reproduïa alguns d’aquests atacs contra ell referits, per exemple, al paper que havia tingut durant la intervenció de BPA, entitat de la qual la seva família era accionista minoritària. Espot no va recriminar ahir a cap partit el fet de no haver parlat sobre el pamflet, ja que va reconèixer que en casos com aquest “és millor no dir res”.

Pel que fa a la impugnació dels resultats electorals que ha demanat un advocat en posar en entredit el vot judicial, Espot va manifestar que desconeix si aquesta persona té proves del que ha denunciat a la Batlia, “i si no les ha portat fa un exercici de greu irresponsabilitat”. Així, va manifestar que si com a supòsit es repetís, per exemple, el vot judicial, potser Demòcrates per Andorra en sortiria afavorit, i també va aprofitar per defensar el sistema de votació judicial. “Les coses es fan bé i amb cor­recció”, va assenyalar.

tracking