PS SDP + aposta per reorganitzar el SAAS en diverses parapúbliques

La coalició d’esquerres vol que aquestes empreses gestionin l’hospital i El Cedre

Els candidats socialdemòcrates davant de l'hospital.PS SDP +

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coalició PS SDP + proposa reorganitzar el SAAS per parapúbliques gestores del centre hospitalari i sociosanitari. Així ho va afirmar ahir la número sis de la llista nacional de l’aliança d’esquerres, Maria del Carmen Garcia, que va exposar que actualment la ineficiència del SAAS posa en risc la sostenibilitat del sistema públic sanitari, i que el projecte dels socialdemòcrates són petites parapúbliques que gestionarien els centres més importants, com són l’hospital i El Cedre. Garcia va argumentar que aquestes empreses estarien sota la coordinació i direcció política del ministeri de Salut, que gestionarà directament aquests centres.

Així mateix, des de PS SDP + es donarà una gran importància a l’atenció de la salut mental, que comptarà amb un centre d’atenció a diferents condicions cròniques que englobi modalitats residencials i de suport.

L’aliança socialdemòcrata també vol incorporar un metge de referència i tècnics en cures auxiliars d’infermeria a tots els centres de salut del país; reforçar els serveis infantojuvenils; afegir com a prestadors de la cartera de serveis els professionals necessaris i que actualment encara no es troben sota el paraigua de la CASS, i organitzar de forma integral les emergències sanitàries extrahospitalàries. El partit també aposta per dissenyar un sistema de prevenció, promoció i protecció de la salut i el benestar integral per a totes les persones al llarg de la vida, i vol que es tingui com a eina per a la planificació sanitària i la presa de decisions un sistema sanitari d’informació.

Més sanitaris

El candidat de la llista territorial d’Escaldes-Engordany David Pérez també va afirmar ahir que contractarà els professionals sanitaris necessaris. Pérez va rebutjar la proposta de Demòcrates d’ampliar l’hospital quan “primer cal anar a l’important, que és tenir professionals”. En aquest sentit, va afegir que “a dia d’avui tenim un dèficit important de professionals de la sanitat, manquen professionals de diverses especialitats i professionals qualificats”, va manifestar.

LA COALICIÓ VOL L'ARXIU NACIONAL A LA MASSANA

La coalició de PS SDP + vol construir l’Arxiu Nacional a la Massana. Els socialdemòcrates entenen que l’hotel Rosaleda no és una bona ubicació per la seva proximitat al riu i el risc d’inundació, segons va explicar el candidat massanenc, Michel Moliné. D’aquesta manera, es vol fer a la Massana, on podria estar en una zona allunyada del riu. A més, “es podria fer un edifici completament nou, adaptat a les condicions de conservació que necessita la documentació dipositada a l’arxiu”, va exposar el candidat.

tracking