Liberals tanca la campanya volent ser “el contrapès del Govern”

Cabanes, Filloy i Gallardo “treuen pit” de la tasca feta a l’executiu durant quatre anys

L'acte final de campanya de L'A, ahir a Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra va tancar ahir al vespre la campanya electoral amb l’acte central a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, on una norantena de persones –inclosa la candidata de DA a la capital, Conxita Marsol– van acompanyar la formació liderada per Josep Maria Cabanes, que va rebre el suport del president del partit, Jordi Gallardo, i el tercer suplent de la nacional, Víctor Filloy. “Vaig arribar el darrer dia de campanya amb un sentiment d’alleujament”, va recordar Gallardo, que va posar en valor la tasca feta durant la legislatura des del Govern. “El resultat electoral ens va demanar que miréssim pel bé del país; es necessitava l’acord i la voluntat de pacte que tenim a L’A”, va remarcar Gallardo amb relació al pacte amb Demòcrates del 2019 que va permetre el Govern de coalició de la darrera legislatura. Fins i tot Gallardo va assegurar que el projecte de Liberals és el que “ha servit per donar equilibri a les accions de Govern”.

També va fer retrospectiva un emocionat Filloy que, a demanda de Cabanes, va treure “pit del que hem fet a Govern”. Així, el tercer suplent de la llista nacional va reconèixer que “ha estat una legislatura complicada: comencem sent quatre ministres i acabem sent-ne dos; les decisions que havíem de prendre dins del Govern pesaven poc a vegades, però tot i això en podem fer un balanç positiu”. De fet, el liberal encarregat de l’habitatge els darrers quatre anys va destacar que la tasca feta en aquesta matèria “no es veu; reconec que molta gent està passant situacions molt complicades, però no es resol en una sola legislatura, crec que hem establert les bases”, va defensar Filloy.

“Hem de ser la força política que aporti equilibri, estabilitat i seny al futur del país; és el que hem demostrat”, va reclamar en la mateixa línia el primer suplent de la llista de la capital, Víctor Pintos.

Així, L’A es va voler convertir en el darrer dia de campanya en “el contrapès” a DA. Ho va voler deixar ben clar Josep Maria Cabanes, que va afirmar que “la gent espera molt de nosaltres; volen que siguem un contrapès de política liberal”, va defensar Cabanes, que es va mostrar optimista amb les perspectives amb vista a demà. “Les sensacions són molt bones; la campanya s’ha fet curtíssima, ha estat una campa­nya molt intensa i agraïda durant la qual hem pogut explicar el programa a una gran part de la població, però 15 dies són molt curts”, va manifestar el cap de llista, que també va recordar que ha estat L’A qui “ha tirat endavant tasques que estaven aturades des de fa molts anys, com ara l’heliport o l’aeroport, i avui en tenim un de cada”. En aquest sentit, Cabanes va reiterar que les solucions als grans problemes actuals del Principat no passen per la intervenció pública, perquè “el públic sempre té una limitació pressupostària, si el privat troba una rendibilitat és qui podrà construir habitatge a preu assequible i podrà fer baixar el preu del mercat”, va sentenciar.

tracking