Bartumeu acusa Espot de “temeritat i prepotència inadmissible”

L’excap de Govern i president de SDP es pronuncia a les declaracions sobre la UE

Jaume Bartumeu a la compareixença d'ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És una temeritat i una manifestació de prepotència inadmissible que el candidat de Demòcrates pretengui que només ells poden pilotar i portar la negociació amb la Unió Europea.” Així de contundent es va mostrar ahir Jaume Bartumeu, excap de Govern i president de SDP, en una compareixença que va tenir com a únic objectiu respondre a les manifestacions fetes pel candidat de Demòcrates per Andorra (DA) i actual cap de Govern en funcions, Xavier Espot.

Espot va afirmar dimecres que la negociació amb la Unió Europea (UE) l’ha de seguir liderant “el mateix grup de persones”, i va presumir de ser “els més capacitats”. En aquest sentit, Bartumeu va respondre ahir que “les declaracions del candidat Espot demostren que les negociacions no poden continuar de la mala manera que les ha portat el Govern aquests quatre anys”, i va demanar directament a Espot que “no enganyi” sobre l’acord d’associació amb la UE.

En resposta a una altra de les declaracions del líder de DA, Bartumeu va expressar que qui vol confondre l’opinió pública és ell, i va advertir que “en una negociació internacional fins que tot no està tancat, no hi ha res tancat”. Així, els acords que Espot presumia dimecres d’haver tancat, com el del tabac o el de FEDA, no serien representatius.

Xavier Espot va optar per no contestar a les declaracions de l’excap de Govern en creure que el que ha de fer és “dialogar i interactuar amb els candidats, que són els que es presenten a l’escrutini del poble andorrà”, i no pas amb “el senyor Bartumeu. “Respecto molt les seves opinions, però en tot cas ara el que em toca és debatre i parlar amb el senyor Pere López i no amb el senyor Bartumeu”, va afegir.

tracking