x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Espot allargarà la negociació de l'acord amb la UE si és necessari

Assegura que cal que “els més capacitats” culminin els treballs iniciats l’any 2015
Xavier Espot i Meritxell López ahir al matí davant de Govern.

Xavier Espot i Meritxell López ahir al matí davant de Govern.

Xavier Espot i Meritxell López ahir al matí davant de Govern.

DA
Actualitzada 30/03/2023 a les 12:56
La negociació amb la Unió Europea afronta en els propers mesos “una finestra d’oportunitat” per poder ser culminada. Així ho va reiterar ahir el candidat nacional de Demòcrates, Xavier Espot, que va defensar que amb aquesta comissió així com el període durant el qual Espanya ocupi la presidència de la institució europea pot ser un bon moment per avançar en direcció a “un molt bon acord per a Andorra”. Tanmateix, Espot va deixar clar que “per nosaltres no és una qüestió innegociable si al final necessitem sis mesos, un any o un any i mig més per aconseguir un millor acord, no tindrem cap mena d’inconvenient”. De fet, el candidat demòcrata va recordar que la negociació entre Andorra i la UE va començar el 2015, motiu pel qual “no pensem que haguem d’anar de pressa si això compromet l’obtenció d’un bon acord”.

Així i tot, el candidat a la reelecció va defensar que la negociació s’està duent en els termes correctes i va assegurar que el tram final d’aquest treball l’ha de seguir liderant “el mateix grup de persones”, perquè considera que la Comissió Europea “confia en el seu interlocutor, que som nosaltres”. Així, Espot va remarcar que “ho dic des de la humilitat, però som els més capacitats”. Cal destacar, però, que Espot no va concretar si en el cas que torni a liderar l’executiu l’encarregat de negociar amb Europa torni a ser l’actual secretari d’Estat –ara en funcions– Landry Riba, una qüestió que “no m’he plantejat”, va asseverar el candidat.

REFERÈNDUM, SÍ O SÍ
Més enllà d’aquest element, Espot va tornar a comprometre’s a sotmetre l’acord final a un referèndum vinculant per acabar de decidir si Andorra accedeix al mercat únic, mantenint, però, les especificitats negociades. “Aquest acord, en el cas que acabi favorablement, determinarà la prosperitat econòmica del nostre país durant molts anys”, va afirmar Espot, que va criticar la resta de formacions per la “la instrumentalització que en fan, perquè per un costat ens diuen: ‘No sou transparents i heu de dir a la gent les coses com són’ i quan diem que compte, que un no a l’acord podria posar en risc l’acord duaner, resulta que fem alarmisme; arriba un moment que no sabem com encarar el debat i prefereixo encarar-lo des d’un vessant positiu”.


Així, el cap de Govern en funcions va defensar que “no és el moment de fer experiments, és el moment que aquesta negociació la continuï pilotant aquest Govern”.

 
EL CAP DE CIUTAT DE VALLS ES LICITARÀ ELS DIES VINENTS
La candidata territorial de Demòcrates a la capital, Conxita Marsol, va assegurar que en els propers dies es licitaran les obres del CAP de Ciutats de Valls, una obra “a la qual ja ens vam comprometre”. En aquest sentit, Marsol va reconèixer que “és veritat que ens hem endarrerit una mica, però en aquest cas clarament és una conseqüència de la pandèmia”. Així, la demòcrata va explicar que en els propers dies el Govern licitarà les obres i espera que de cara a l’estiu comencin els treballs. A més, Marsol va detallar que el pressupost per a la reforma de l’espai –que antigament era un centre educatiu– serà d’uns 400.000 euros, amb l’objectiu que “a final d’any puguem venir a inaugurar aquest centre de salut”.
Etiquetes
  • #10 AMB EL VOSTRE CV VOSALTRES NO SOU REFERENT PER ANAR A NEGOCIAR RES
    (30/03/23 13:00)

    Dir que sols ells són els que estan capacitats per aquesta negociació és casi un burla, veien com està el país potes en l'aire després de 12 anys qualsevol ximple segur que ho fa millor que ells. País sense planificar absolutament res, construcció descontrolada, habitatge intocable, treball sols per sudamericans a meitat de preu molts il·legals, comerç desfasat i completament caduc, economía més que obsoleta , turisme mortadela, futur per els joves menys zero i per els menys joves una soga al coll, TOTAL AMB AQUETS RESULTATS MILLOR QUE NO ANEU A NEGOCIA ABSOLUTAMENT RES, EL RESULTAT PER EL 90 PER CENT DE LA POBLACIO A SIGUT 12 ANYS ACUMULANT MISERIA I RES MES

    Respondre
  • #9 El Club
    (30/03/23 12:19)

    No s'aclaren, i per postres no ens diuen les coses com són.
    Només volen salvar lo seu!.

    Respondre
  • #8 Haydee
    (30/03/23 09:46)

    ni allargar, ni escurçar ni res de res sr Espot, vagin a vendre la seva "confiança" a Sudamérica que se'ls hi dóna molt bé amb els seus amiguets del club cea & friends.. NO VOLEM UE i es traslladarà a les urnes.

    Respondre
  • #7 pixes fora de test i ho esquixes tot
    (30/03/23 09:25)

    Carles va dir..
    Qualsevol diria que les titulacions d'aquí son reconegudes al mon sencer, fora de les 4 muntanyes son com copies falses, si un paper d'andorrà fora d'aquí el fan servir com a paper higiènic i ja ho saps no se perquè t'estarrufes tant

    Respondre
  • #6 GALIFARDEU
    (30/03/23 08:47)

    Sr. Espot ni vostè, ni DA no tenen cap credibilitat ni en les questions d'Europa, ni en la gestió de parròquies i del país. Cal que els electors ens plantem i votem pel PS, que serà l'únic partit que no pactarà amb ESPOT i els seus palmeros.
    No teniu ni credibilitat ni projecte.

    Respondre
  • #5 Carles
    (30/03/23 08:21)

    Primer arregleu el pais, que l'eu deixat maco amb que qualsevol pot vindre, es mes som l'unic pais europeu mes ven dit del mon on pot venir a exercir qualsevol profesional liberal encara que les seves titulacions siguin del Sahara o de okdiario.

    Respondre
  • #4 Mascarita
    (30/03/23 08:10)

    CONFIANCA JAJAJAJA

    Respondre
  • #3 i nosaltres que ho creiem
    (30/03/23 07:18)

    Quan serà dins signarà ven ràpid i així es treu la mosca del damunt i assegura bicoca per un bon temps

    Respondre
  • #2 El Club
    (30/03/23 07:10)

    240.000.000 de treballadors de la UE i cupos Iberoamericans, això és el que ens espera.

    Respondre
  • #1 Canovas
    (30/03/23 07:08)

    Els més capacitats jajajaja quan l'humor britànic de mr. Pathek Phillipe es troba amb el seu profund sentit de l'autocrítica. 

    El veterinari és el més capacitat? Negociar la rendició unilateral de la nostra sobirania no és extirpar un ronyó  purulent a una cabra!!

    A més, fa dos dies deieu el contrari, que això es farà si o sí, i ràpid i malament perquè corre pressa. 

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts