Concòrdia vol un impost sobre les begudes ensucrades

L’objectiu és que disminueixi la incidència de les malalties relacionades amb el seu consum

Núria Segués i Jordi Cantons en un acte de Concòrdia aquesta tardaL. Q.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’impost sobre les begudes ensucrades és un dels projectes pels quals aposta Concòrdia. “Hi ha un consum exagerat de les begudes ensucrades, sobretot pel que fa a la gent més jove, i cal treballar en una mesura efectiva”, ha assegurat aquest migdia Joan Cantons, número quatre de la llista nacional de Concòrdia. L’impost suposaria que l’adquisició d’aquestes begudes sigui més complicada i, en conseqüència, “que baixi la incidència d’algunes malalties que estan relacionades amb el seu consum”.

Una altra proposta de les iniciatives del partit de Cerni Escalé és la de vincular el ministeri de Salut i el d’Educació per tal de crear “un catàleg on hi hagi propostes de promoció de la salut que vagin des de la primera infància fins a la gent gran”. La idea, segons ha exposat Cantons, és que durant tota la vida els ciutadans disposin de propostes per evitar el sedentarisme i eliminar els mals hàbits de salut. En el cas dels infants i adolescents, aquestes propostes es divulgarien a través de les escoles i famílies, i en el cas de la gent més gran, a través de les cases pairals i els centres de salut.

D'altra banda, la candidatura per Andorra la Vella ha anunciat aquest matí la seva aposta per utilitzar el català en la denominació d'actes, campanyes iorganismespúblics "enfront de llengües estrangeres". "Tenim una tendència que sembla que ens faci vergonya dir les coses en català, com per exemple el 'Shopping' Festival, i creiem que hem de ser capaços de desenvolupar-nos amb la nostra llengua", ha indicat el número 2 per Andorra la Vella, Miquel Clua. La candidatura escaldenca ha exposat que potenciarà el portal digital agenda.adperquè sigui una "eina potent" de promoció cultural. Finalment, el cap de llista de Concòrdia + DespertaLaurèdiaa Sant Julià de Lòria, PolBartolomé, ha explicat que es promourà el teletreball per millorar la conciliaciófamiliari descongestionar la xarxa viària.

tracking