x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Judith pallarés, Acció

“Necessitem un parc públic de lloguer assequible”

La número 1 de la llista nacional d’acció a les eleccions generals aspira a assolir el grup propi al consell i marcar l’agenda política.
La candidata d'Acció a cap de Govern, Judith Pallarés.

La candidata d'Acció a cap de Govern, Judith Pallarés.

La candidata d'Acció a cap de Govern, Judith Pallarés.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/03/2023 a les 12:17
La candidata d’Acció a cap de Govern, Judith Pallarés, deixa enrere el passat liberal amb un programa més progressista. Afirma que l’habitatge ha de ser la prioritat del Govern la propera legislatura.

Amb poques paraules, què diria a un elector perquè votés Acció aquest diumenge?
Acció és un partit nou que vol tenir el seu espai a Andorra. Tenim cabuda en el sistema polític perquè som un equip de persones amb experiència que mira al futur, no enrere. Volem que els andorrans ens donin aquesta oportunitat.


Acció s’ha diferenciat prou de Liberals pel que fa a la ideologia?

Espero que això sigui prou palpable en aquesta campanya. Espero que puguem transmetre als electors la nostra visió, més progressista i menys conservadora que la que ha decidit mantenir el Partit Liberal, amb la qual no estem d’acord. De fet, és per això que vam escindir-nos-en.

Què és el que els en diferencia més?
Que nosaltres mirem endavant. Volem treballar per una Andorra en què tothom tingui cabuda, en què els nostres joves no hagin d’anar-se’n del país perquè no troben un habitatge assequible. No volem que Andorra sigui Mònaco. Nosaltres mirem al futur. Hi ha partits que volen recuperar un passat que no tornarà mai, però que sembla que els il·lusiona més.


Un dels punts forts que han destacat d’Acció és que combina l’experiència política amb gent nova que s’ha decidit a participar en el projecte.

Tenim el suport de figures com el Marc Magallón, que opta a la reelecció a la territorial d’Escaldes-Engordany, i el Josep Fusté, a la Massana, que prové de l’equip comunal. També cal destacar el suport que ens donen el Ferran Costa, l’Eva López i la Sílvia Ferrer. Recuperem aquesta experiència de formar part del Govern i del Consell General. Penso que aquest és un valor afegit d’Acció. No partim de zero. Sabem com funcionen les institucions i el procés legislatiu. Les persones que s’han afegit més recentment al partit ens han aportat punts de vista nous que representen la diversitat de la societat andorrana.

Quines expectatives té en aquestes eleccions?
A Andorra pot formar Govern aquell que té més candidatures territorials, i no és el nostre cas. Però pensem que sí que podem arribar a disposar de com a mínim tres consellers per formar grup propi al Consell General.


Temen que Acció i Liberals s’anul·lin mútuament i cap dels dos partits obtingui representació parlamentària?
Mai por, mai por! (riu). Nosaltres mirem endavant per donar a conèixer el nostre programa, i qui decidirà serà la ciutadania. El risc que no obtinguem representació hi és. Justament per això hem consolidat un partit com Acció. Sabem que si no arribem al Consell General ara haurem tingut molta visibilitat, la població ens coneixerà i continuarem treballant pel país.

En el programa electoral fan èmfasi en la necessitat de redreçar el creixement urbanístic per fer-lo més sostenible. Alhora, han tingut responsabilitats polítiques en els últims anys i, per tant, han participat en el disseny d’aquest model que ara critiquen. Creuen que aquesta contradicció pot passar-los factura a les urnes?
Crec que no. Hem format part de coalicions de Govern, però ara el comptador es posa a zero. No ens hauria d’afectar el fet de crear un partit nou amb un projecte diferenciat de la resta de formacions. A més, quan hem tingut responsabilitats hem pogut contribuir a millorar certs aspectes de la política de Govern, cosa que no és fàcil. Ara és el moment de fer una reflexió sobre el que volem per al país durant els propers anys. És per això que hem inclòs propostes al programa, com ara crear un registre de la propietat. Costa molt parlar d’aquesta qüestió a Andorra perquè els partits més conservadors hi són reticents. Liberals i Demòcrates no en volen parlar, i segurament Ciutadans Compromesos tampoc hi estaria d’acord.

A part d’aquesta proposta, quines mesures defensen per solucionar el problema de l’accés a l’habi­tatge?
La prioritat d’aquesta legislatura ha de ser invertir en habitatge. Necessitem un parc públic de lloguer assequible. Els esforços del Govern s’han de concentrar en aquest àmbit. Dues terceres parts del parc d’habitatge són de lloguer. D’aquest, com a mínim el 35% hauria de disposar de cobertura pública. Ara aquest percentatge és irrisori. Pensem que és possible avançar en aquest sentit si és una prioritat per al Govern.

EN PERSONA

Judith Pallarés Cortés

Professió: politòloga

Edat: 50 anys

Experiència política prèvia: consellera major del comú de la Massana, consellera general i ministra.

Estat civil: casada

Fills: tres

Un tret del seu caràcter?
La simpatia

El seu principal defecte?
La manca de paciència

Esport preferit? El tennis

Utilitza el transport públic? Puntualment

Quan era petita què volia ser?
Diplomàtica

Viu en un habitatge de lloguer o de propietat?
De lloguer
Etiquetes
  • #4 Karlitos
    (28/03/23 14:01)

    Una mesquita serà una carta a l'opció futura i per a la política que tingueu

    Respondre
  • #3 Oscar
    (28/03/23 11:03)

    No teniu cap proposta que no sigui de cruixir a impostos a la població ?

    Respondre
  • #2 Cris
    (28/03/23 08:00)

  • #1 P3.
    (28/03/23 06:48)

    Parc públic.. Vol dir que tots pagarem els pisos d'alguns.. No et votaré...

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts