x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
UNA BARALLA en VA DONAR LA PISTA

Comissats 342 grams de cocaïna i 17.600 euros al Pas

La policia ha intervingut també metamfetamina, haixix, marihuana i èxtasi
Operació antidroga al Pas

Operació antidroga al Pas

Quatre detinguts per tràfic de drogues al Pas

Policia
Droga, diners i material intervingut per la policia al Pas de la Casa

Droga, diners i material intervingut per la policia al Pas de la Casa

Droga, diners i material intervingut per la policia al Pas de la Casa

SFP
Actualitzada 28/03/2023 a les 13:39
La policia ha decomissat 342 grams de cocaïna en l'operació antidroga desenvolupada ahir al Pas de la Casa, anomenada Big Bang i que es va saldar amb quatre detencions. La quantitat d'estupefaents, tant en roca com en dosis preparades per a la venda, representa una de les quantitats més importants d'aquesta droga intervinguda al país, segons informa el cos de seguretat. Els agents van trobar també 17.600 euros en efectiu, una màquina per comptar bitllets, cinc bàscules de precisió i estris destinats al tràfic d'estupefaents. 

Els detinguts són tres homes de 33, 38 i 50 anys i una dona de 46 anys, tots residents al Principat. La policia va confiscar en els escorcolls 26 grams de metamfetamina, 342 grams d'haixix, 70 grams de marihuana i petites quantitats d'èxtasi. El cos remarca que la cocaïna intervinguda "té una gran puresa i un preu molt elevat de venda" i incideix que l'anterior comís de molta quantitat d'aquesta droga va ser de 228 grams en l'operació Nord del 2018.

L'operació va ser ordenada per la Batllia i va implicar 20 efectius de l'àrea de Policia Judicial amb el suport de guies canins, que des de primera hora de dilluns van escorcollar diversos domicilis i locals del Pas, indica la policia. El cos de seguretat informa que amb aquesta intervenció s'han desarticulat "diversos punts dedicats al tràfic al Pas", recordant que és una població amb un gran volum de turisme a l'hivern. I assenyala que l'actuació s'han concretat després d'una investigació del grup de delictes contra la salut pública arran de dues detencions anteriors vinculades amb la venda de petites quantitats de cocaïna i es destaca que l'operació continua oberta i no es descarten més detencions. 

L'operatiu va sorprendre els ciutadans de la vila fronterera i segons testimonis del Pas, la dona detinguda va ser una cambrera d’un popular restaurant del carrer Major. Es tracta d’una dona que fa anys que treballa en aquest establiment de restauració. La policia preveia arrestar una cinquena persona que finalment no hauria estat localitzada.

Una baralla
L'operació ha sorgit arran d'uns fets de la matinada del 7 de febrer, quan una patrulla va haver d’intervenir en una baralla entre uns turistes i un jove del poble, que té antecedents relacionats amb els estupefaents. Els policies van verificar que es tractava d’una discussió perquè els visitants se sentien estafats en la compra de la droga.


El jove del Pas, molt conegut perquè la seva família regentava alguns restaurants, està ingressat a la presó i segons les fonts les seves declaracions han estat fonamentals per anar identificant les persones que ahir van ser detingudes per la venda de droga especialment a l’hivern, quan l’afluència de turistes i joves és molt més important.

 
Etiquetes
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts