Judici per la causa primera de Banca Privada d'Andorra

Falta de memòria

L'exsecretària del consell d’administració de BPA Rosa Castellón va començar a declarar ahir al matí com a testimoni a la causa primera de BPA.

Un moment del judici de la causa primera de BPA.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA), el conegut com a cas Gao Ping, va entrar la setmana passada en un nou estadi amb l’arribada a l’escena de la sala magna de la seu de la Justícia dels testimonis, en aquest cas, proposats pel Ministeri Fiscal. El d’ahir, d’entrada, era un testimoni de rellevància, però si algú esperava que donés algun titular, el resultat de l’interrogatori va decebre per les moltes respostes de “no ho recordo”. Les preguntes del fiscal general, Alfons Alberca, a l’excap de l’assessoria jurídica i exsecretària del consell d’administració de BPA Rosa Castellón està per veure si serviran al ministeri públic en el seu al·legat final. L’extreballadora de l’entitat intervinguda el març del 2015 ja va advertir que hi havia moltes coses que no podia recordar quan va començar a respondre a les preguntes d’Alberca, i una desena llarga de vegades va respondre amb un “no ho recordo”.

El fiscal general es va centrar en dos assumptes en el testimoni d’ahir de Castellón, que continua avui. Un, l’informe que un despatx d’advocats va fer sobre els riscos jurídics penals que podia tenir l’exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel. L’altre, sobre l’expedient informatiu que es va obrir al gestor del banc Sergi Fernández Genés quan va ser imputat a Espanya i reclamat pel veí del sud pel cas Emperador.

NOU CANVI EN EL DESENVOLUPAMENT DEL JUDICI

Els magistrats de la sala del Tribunal de Corts que jutgen la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA) han fet un nou canvi en el desenvolupament del judici després de les peticions d’alguns advocats defensors. Els lletrats s’havien queixat perquè després que el director general de l’AREB, Òscar Gelabert, fos interrogat per l’advocada que defensa els interessos de la BPA intervinguda, Marta Armengol, no van poder repreguntar al testimoni. La lletrada de BPA tanca l’ordre de preguntes (primer ho fa el fiscal, després l’advocat del Govern, en tercer lloc els lletrats defensors i l’última, Armengol), però a partir d’ara no serà l’última a interrogar els testimonis, segons va explicar després d’una de les pauses de la vista, el president de la sala que jutja el cas Gao Ping, Enric Anglada.

tracking