x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

López proposa fer gratuïta l'educació dels 0 als 3 anys

La mesura vol incentivar la natalitat, que ha caigut al 50% en 12 anys
Pere López avui al Parc Central

Pere López avui al Parc Central

Pere López avui al Parc Central

V. G.
Actualitzada 28/03/2023 a les 20:53
PS SDP proposa que l'educació dels 0 als 3 anys sigui gratuïta. L'objectiu de la mesura, segons ha explicat avui a la tarda en roda de premsa el candidat de la formació a cap de Govern, Pere López, és revertir "una dada molt preocupant": la disminució del 50% del nombre de naixements anuals en els últims 12 anys. "Aquesta tendència ens aboca a l'escenari d'un país sense fills, en què la transició entre les diferents generacions està compromesa", ha assenyalat el líder socialdemòcrata. López ha recordat que l'escola bressol té actualment un cost d'entre 350 i 500 euros mensuals, fet que pot dissuadir moltes parelles de ser pares.

El PS SDP també proposa, per incentivar la natalitat, augmentar l'import de la prestació per fill a càrrec, reduir l'IGI dels aliments al 0%, el dels productes de neteja personal a l'1% i revisar a la baixa les tarifes de l'electricitat i les telecomunicacions. "Hi ha d'haver més naixements", ha conclòs López.

D'altra banda, la candidatura de PS+Agrupament Encampadà es proposa fomentar l’esport a totes les edats, i en específic el de base i escolar. Així ho ha explicat avui la cap de llista territorial, Marta Pujol, que entén que si es comença des de petits “es mantenen els hàbits esportius i de qualitat de vida i benestar durant tota la vida, a totes les edats”. A més la candidatura aposta per augmentar els ajuts i beques per als joves esportistes que estan a nivell de competició nacional o semiprofessional.

La número 2 de la llista territorial de la capital, Marian Sanchiz, ha explicat avui a la premsa que la coalició PS SDP+ vol aixecar el Museu Nacional a Andorra la Vella. Sanchiz ha assenyalat que l’espai deixat per l’antiga plaça de Braus serà un bon emplaçament per aquest equipament. 
Etiquetes
  • #4 Masafi
    (28/03/23 23:50)

    Doncs jo votaré PS ho tinc molt clar. Es obvi que han trobat un pou de petroli en les nostres valls o un antic tresor amagat amb el que pagaran la construcció de 5000 pisos, guarderies gratis, ajudes a tot quisqui i aumentaran el presupost del fond de salud. Jo hem pujo al carro i voto a aquests caçadors de tresors, amb una mica de sort hem subvencionen el BMW.

    Respondre
  • #3 MamiPapi
    (28/03/23 23:32)

    Al final els nens es generaran en uns ous artificials i no caldrà ni pare ni mare… l'estat assumirà la responsabilitat i la filiacio “artificial”
    Bon futur tenim la humanitat.
    (Per cert això dels “ous artificials” ja existeixen…)

    Respondre
  • #2 Demagogia i poques idees
    (28/03/23 22:56)

  • #1 Andorrà de tercera
    (28/03/23 22:23)

    Tenir fills avui en dia es un luxe. Les despeses son importants i moltes families no s'ho poden permetre... Bona iniciativa aquesta

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts